Zelizi Pál

2011. szeptember 30., péntek 12:45

Új stílus születik - Grand Opening október 7.

Hajdúböszörmény legújabb gyöngyszeme megnyitja kapuit. Meginvitálunk az éjszakák legújabb játszóterére. Légy részese egy új stílus születésének ...

Már nagyban zajlanak a készülődések a jövő heti bulira.

A részletes program itt!


(MűvClub)

2011. szeptember 20., kedd 12:14

Ismeretterjesztő és Tudatformáló Nap

Közlekedésbiztonsági előadások és filmvetítés várta az érdeklődőket az Európai Mobilitási Hét harmadik napján a Sillye Gábor Művelődési Központban szeptember 19-én.

Szervező: Polgármesteri Hivatal, Városi Rendőrkapitányság és Szabadhajdú Kft.

(Fotó: Zelizi Pál)

Fotó- és plakátkiállítás megnyitó és díjátadó ünnepséggel nyílt meg  az Európai Mobilitási Hét szeptember 16-án a Sillye Gábor Művelődési Központban. A rendezvénysorozat idei mottója: Közlekedj ÖKOsan!

  

A részletes program itt található!


(Zelizi Pál)

2011. szeptember 12., hétfő 10:34

A hétvége eseményei képekben

   

 


 

Örömmel tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a 2011. szeptember 17-ei és 18-ai (szombat, vasárnap Kulturális Örökség Napjai elnevezésű rendezvényre beadott jelentkezésünket befogadták. Az alábbi épületekkel, épületegyüttesekkel jelentkeztünk:

- Hajdúház 4220 Hajdúböszörmény, Hunyadi J. krt. 2/a.

- Hajdúsági Múzeum 4220 Hajdúböszörmény, Kossuth u. 1. 

- Káplár Emlékház 4220 Hajdúböszörmény, Hortobágy u. 10.

- Tájházak 4220 Hajdúböszörmény, Polgári u. 92-100.

- Templomrom 4220 Hajdúböszörmény, Bodaszőlői bekötőút

- Zsinagóga 4220 Hajdúböszörmény, Kassa u. 11.  

A program célja az, hogy a nagyközönség figyelmét ráirányítsuk az épületek értékeire, azokéra is, amelyek máskor részlegesen, időlegesen, illetve csak a társadalom egyes rétegei által látogathatók, esetleg folyamatosan zárva vannak. A hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén megrendezett esemény során országszerte sok száz ilyen épület és helyszín kapuja nyílik meg a látogatók előtt.


(A cikk folytatódik!)

2011. augusztus 18., csütörtök 10:48

X. Jubileumi Traktor- és Teherautó húzó bajnokság

Idén immár a X. Jubileumi Traktor- és Teherautó húzó bajnokságra került sor augusztus 13-tól 14-ig.


(Operatőr: Zelizi Pál; Vágó: Orbán András)

2011. augusztus 17., szerda 12:20

Debreceni Jazznapok a Tourinform ajánlásával

A Debreceni Jazznapok Magyarország egyik  legnépszerűbb nemzetközi jazz fesztiválja ,  2011. szeptember 1. és 4. között a Baltazár téren és a  Kölcsey Központban elismert hazai és külföldi sztárok lépnek színpadra.

A szabadtéri koncertek ingyenesek, a Kölcsey központba jegyek válthatók a hajdúböszörményi Tourinform-irodában.
 
Info: Hb. Kálvin tér 6., 52/561-851, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

(A program a bővebben gombra kattintva érhető el!)

A Hajdúhét keretein belül a korábbi évekhez hasonlóan idén is megrendezésre került a VII. Hajdúböszörményi Veterán Autó- és Motor Kiállítást augusztus 14-én.


(Készítette: Orbán András)

2011. augusztus 14., vasárnap 10:38

Helyzetképek - Traktorfelvonulás

„Ízirájder öcsém! Ízirájder ...” a már jól ismert felkiáltással vezette fel idén a traktorcsodákat az Üvegtigrisek Csokija, Csuja Imre színművész egy quad nyergébe pattanva. A hagyományokhoz méltóan, idén is felvonulással vette kezdetét a Traktorhúzó verseny augusztus 12-én.

  

  


(Fotó: Horváth Tamás)

2011. augusztus 11., csütörtök 16:05

Sokan szeretnének járdát a házuk előtt

A legutóbbi rendkívüli testületi ülésen megszavazták a képviselők, hogy a Magyar Villamos-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. szervizúthoz jusson.

Mivel a cég trafót létesít az M35-ös autópálya 30 kilométeres szelvénye közelében, annak megközelítéséhez megvásárol 901 négyzetméternyi önkormányzati tulajdonú útszakaszt az önkormányzattól 10 millió forintért. A járdaépítés pályázatokat (62 darab) értékelve a képviselők arra az elhatározásra jutottak, hogy ne csak az egyéni pályázókat támogassák összesen több mint 2 millió, négyzetméterenként 1800 forinttal, hanem a négy pályázatot benyújtó lakóközösséget is, akik az ötven százalékos önrész mellé 2,312 millió forintot kapnak.


(A cikk folytatódik!)

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates