Zelizi Pál

2011. június 09., csütörtök 12:32

Augusztusig még kétszer

Felhívjuk kedves olvasóink figyelmét, hogy a Szabadhajdú megjelenése júliusban szünetel.

 
A nyári szünet után először augusztus 5-én vehetik kézbe lapunkat. E számunk lapzártája augusztus 1-je (hétfő) 10 óra.

(Szabadhajdú Nonprofit Kft.)

2011. március 11., péntek 15:50

Sikeres pályázatok

A Városi Televízió az utóbbi időben két sikeres pályázaton több mint 500 ezer forintot nyert.

 
Az egyiket a HU-RO (magyar-román együttműködés keretében) pályázaton nyerték a helyi levéltárral való együttműködés keretében nagyváradi, nagyszalontai, székelyhidi, debreceni és hajdúböszörményi középiskolásoknak rendezendő  interaktív vetélkedő lebonyolítására.
 
A másikat bemutatófilm készítésére nyerték. Az Észak-Hajdúsági Szakképzés-szervezési Társulás által kiírt pályázatra a helyi tévé tette a legjobb ajánlatot. A feladat: a társulásról tizenöt perces rövidfilm készítése, majd annak sugárzása.
 
A vetélkedőre 387 500 Ft, míg a filmkészítésre 150 ezer forintot nyert a Városi Televízió.

 

2011. március 11., péntek 15:51

Átköltöztünk

Sokan még nem tudják, hogy Szabadhajdú és a HBApró szerkesztősége,  a közművelődési előadók és a cég ügyvezetője a művelődési központon belül szedte a sátorfáját, és egy másik helyre költözött. 

Az új helyén a gazdasági iroda
A Városi Televízió a helyén maradt, az újság meg a „fejük felett”, az emeleten keresendő ezentúl. Tehát a portánál balra, majd jobbra. Szemben a tévé, balra a Szabadhajdú gazdasági irodája – jegyeket ezentúl itt vásárolhatnak a rendezvényekre. 

Az utóbbin keresztül érhetők el a többiek, így az ügyvezető igazgató, a közművelődési előadók és a lap szerkesztősége, valamint a HBApró, városunk online médiumának a főhadiszálása is itt található. Hozzájuk a gazdasági irodából felvezető lépcsőn lehet feljutni.
 

(Szabadhajdú Nonprofit Kft.)

2011. február 15., kedd 17:04

Új idegenforgalmi egyesület városunkban

Örömmel adhatunk tájékoztatást arról, hogy  megalakult a Hajdúböszörmény Értékeiért és Turizmusáért Közhasznú Egyesület. 

A társadalmi szervezet célja Hajdúböszörmény és környéke kulturális értékeinek megóvása és annak széleskörű megismertetése a turizmus fejlesztésével, aminek keretében az egyesület végzi és támogatja a város és térsége népművészeti-képzőművészeti és építészeti hagyatékának, az ebbe tartozó szellemi és tárgyi javaknak a felkutatását, rendszerezését, megőrzését és mindezek továbbadását a fiatalabb nemzedékek számára, biztosítva a helyi és a távolabbi érdeklődők hozzáférését ezen értékekhez.

 

Elérhetőség: Tourinform Hajdúböszörmény (Hb. Kálvin tér 6.), 06-52 / 561-851 

 

Szabóné Némethi Anita elnök; Kerékgyártó Alexandra alelnök


 

2011. január 19., szerda 17:12

A 20 éves Szabadhajdú idei első száma

Idén 20 éve, hogy Szabadhajdú néven indult útjára városunk lapja. Egészen pontosan 1991. január 17-én jelent meg ezzel a címmel az első szám.

 

Húsz évvel később itt az idei első újság, ami letölthető nálunk: itt!


 

2012. augusztus 13., hétfő 12:04

Csikószemle

Egész napos randevúra várta az érdeklődőket az Aranykapu Lovarda és Ménes augusztus 4-én, ahol első alkalommal rendeztek csikószemlét az oldenbugi és magyar sportlovak körében.

Délelőtt az idei születésű csikókat vette alaposan a nemzetközi zsűri, míg délután idősebb „társaikról” alkottak véleményt a szakemberek.

 


(g.i.)

2012. március 26., hétfő 15:09

Közösen a virágos Hajdúböszörményért

Előnevelt növényeket ajánlottak fel helyi vállalkozók a böszörményi közterek díszítésére.

Évelő- és vízcserjéket valamint egynyári növényeket adományoz Sóvágó Sándor a Sóvágó Bt. Kertészeti Szolgáltató és Kereskedelmi Betéti Társaság, Kiss Csaba a Margaréta kertészet és Török Imre a Tömb 2002. Bt. ügyvetező igazgatója a város közterületeinek díszítésére. A kertészek nem csak növényeket, hanem az ültetéshez és a gondozáshoz szükséges eszközöket, valamint szakmai segítséget is biztosítanak a munkához. Az előnevelt növényeket a vállalkozók a közmunkásokkal és a Széchenyi István Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium diákjaival együttműködve nevelik fel és ültetik ki a város tereire, a továbbiakban közösen gondozzák azokat.


(Fórizs László alpolgármester)

2012. március 02., péntek 10:49

Gasztronómiai kiállítás

Gajdán Antal és Gajdán Attila a budapesti Culinary Expo magyar bajnok szakácsai szeretnék két, számunkra jelentős versenyen megmérettetni magunkat.

2012. 03. 03. X. Farsang Kupa Tata, mely felkészülést, tréninget jelent az olimpiára

2012. 10. 05. - 2012. 10. 10. XXIII. IKA /World Kulináris Olimpia Erfurt

A tatai „ X. Farsang Kupa” gasztronómiai verseny már hosszú évek óta Magyarország rangos versenyei közé tartozik. Itt a szakmáját hivatásának tekintő szakácsok is összemérhetik tudásukat igényes és a nagyközönség számára is látványos versenyen. Az értékelést Magyarországon nemzetközileg is elismert, magas szaktudással rendelkező zsűritagok végzik.


(A cikk folytatódik!)

2012. január 12., csütörtök 17:01

Megemlékezés a II. világháború áldozatairól

A hagyományoktól eltérően idén nem január 12-én emlékezünk meg a II. világháború áldozatairól, hanem január 26-án, csütörtökön 18:30-tól.

A változás oka, hogy így ünnepségünk része lehet a XII. Doni Hősök Emléktúrának. Ezt a Magyar Tartalékos Szövetség hagyományőrző tagozata szervezi, akik katonai díszelgéssel vesznek részt megemlékezésünkön, a túrán részt vevő olasz, román és német katonai hagyományőrzőkkel együtt. 

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

 

2011. október 28., péntek 12:49

Véradás

A Rendőrségen kiszállásos véradást szervezünk a dolgozóknak és a lakosságnakNovember 9-én (szerdán) 9-15:30 óráig .

Kérjük, személyi igazolványát, TAJ-kártyáját és véradó igazolványát hozza magával!

 


(Magyar Vöröskereszt Területi Szervezete)

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates