Zelizi Pál

2010. december 17., péntek 11:56

B.I.G. hírek

A Széchenyi-halom geomorfológiai vizsgálata

 

A Magyarhoni Földtani Társulat Oktatási és Közművelődési Szakosztálya,  valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara konferenciát rendezett.

A Miskolcon megtartott IV. Országos Középiskolai Földtudományi Konferencián a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium egyik tanulója, Molnár János 12. E osztályos tanuló is előadott  november 12-13-án. János témája a Széchenyi-halom geomorfológiai vizsgálata volt.

Előadását a "A hajdúsági halmok oltalmáért és bemutatásáért" című projekt zárórendezvényén is meghallgathatták az érdeklődők december 12-én a Fürdőkertben. Rezüméje a mellékletben olvasható.  Mentortanára Molnárné Kövér Ibolya.

 


(További gimis hírek a bővebben után!)

2010. november 29., hétfő 12:54

Nyitott kapuk hete a gimiben

A Bocskai István Gimnázium ezen a héten tartja a „Nyitott Kapuk hete” elnevezésű programját, november 29-től december 3-ig.

Délelőtti programok (mindegyik napon):

Az első órában – 8 órától – általános tájékoztató a beiskolázásról, a gimnáziumról és a felvételiről. Másodiktól a hatodik óráig – 8:55-től 13:30-ig – nyílt órák látogatása


(A cikk folytatódik!)

2010. szeptember 28., kedd 16:41

A további együttműködés a cél

A városháza Báthory termében adtak találkozót egymásnak az önkormányzat és a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karának képviselői szeptember 22-én.
 
A rendezvényt – melyen a kar és a polgármesteri hivatal vezetői, valamint intézményvezetők vettek részt - Kiss Attila polgármester és a Kar dékánja, Dr. Kovácsné dr. Bakosi Éva kezdeményezte, azzal a céllal, hogy a két fél bemutathassa az elmúlt időszakban megvalósult fejlesztéseit, valamint a folyamatban lévő projektjeit. Köszöntőjükben mindketten hangsúlyozták, hogy feladatuknak tekintik a további sikeres együttműködést és a közös kapcsolódási pontok keresését. Dr. Ficsor László jegyző elmondta, hogy az önkormányzat nem titkolt szándéka szerint, a jövőben szeretnének a karral közösen megírt pályázatokat benyújtani.
 
 

 

2011. október 06., csütörtök 12:35

Célegyenesben a kerékpárút project

Az október 5-i műszaki átadás után már csak néhány lépésre vagyunk a kerékpárútprojekt lezárásától.

Már a projektzáró rendezvény előkészületei zajlanak városunkban, hiszen a sikeres műszaki átadást követően gyakorlatilag menetkész a felújított és kibővített kerékpárút-hálózat. Október 5-én a kivitelező képviselete ugyanis átadta a mintegy 273.095.124 Ft-ból megvalósított munkát, ezzel a projekt megvalósításának műszaki vonatkozású munkálatai lezártnak tekinthetőek. A Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése Hajdúböszörményben című pályázat még 2011.02.15-én indult. A fejlesztések számos tekintetben lesznek pozitív hatással Hajdúböszörmény közlekedésére.

(A cikk folytatódik!)

2011. augusztus 02., kedd 11:32

Helyzetképek

  

 


(Horváth Tamás)

A Kálvin tér – Korpona utca csomópontjában a körforgalom építési munkálatai 2011. június 15-én kezdődtek el. Íme néhány látványterv, hogyan is fog kinézni, ha elkészül.

 

 


 

2011. július 27., szerda 10:43

Négy kilométer a drótszamaraknak

A város több területén jelenleg útépítési- és kerékpárút-építési munkálatok zajlanak. Ennek során közel 4 km kerékpárút- és 1340 m gyűjtőúthálózat kerül felújításra. A beruházással párhuzamosan több mint 2.400 m járda, és 181 db parkoló épül.

Az útépítési munkálatokat követően az érintett területeken a zöldfelületek is teljesen megújulnak, füvesítéssel, bokor- és cserjeültetéssel, illetve 110 db fa ültetésével a város meglévő, jelenleg erősen leromlott zöldfelületeit fejlesztjük. A beruházási területen mintegy 7.200 m2 zöldfelület kerül teljes felújításra.

 

 

 


(A cikk folytatódik!)

2011. július 22., péntek 10:41

Újabb szakasz

Jó ütemben halad a kerékpárút-hálózat kialakítása. A tegnapi nap folyamán újabb szakaszához érkezett, ugyanis megkezdődtek a munkálatok a Kossuth utca egyik meghatározó részén.

 

 


 

2011. július 21., csütörtök 10:35

Kerékpárút

Tajvan után a legtöbb kerékpáros Hajdúböszörmény utcáit rója, illetve ma már egyre biztosabban szóba jöhet a múlt idő említése.

Ugyanis a „drótszamarak” kiszorulnak lassan a „lójárdáról”, hiszen pazar kerékpárút-hálózat van kialakulóban  városunkban. Az elkészült szakaszokon egyre  többen  kerekeznek,  s így biztonságban, gyorsan érhetik el úti céljaikat. A megszokás azonban nagy úr, s  van aki még ma is inkább az autók között lavírozgat, tesztelve az autóvezetők figyelmét.


 

2011. július 19., kedd 11:57

Félmilliárd a Széchenyire

A város 493 millió forintot nyert a Széchenyi iskola tornatermének építésére. A projekt célja a hatékony nevelés-oktatás egészséges, energiatakarékos környezet megteremtése.

A fejlesztés során a Széchenyi-középiskolában új tornaterem, aula és három tanterem építése folyik. Megtörténik az akadálymentesítés és egy liftet is beüzemelnek. A tanügyi épület korszerűsítése a nyílászárók cseréjével, a fűtési rendszer megújításával zajlik. Ennek során alternatív energia felhasználását lehetővé tevő fűtési rendszert építenek be.  A fejlesztés részeként új iskolabútorokat, képességfejlesztő eszközöket, sportszereket és könyveket szereznek be, illetve megszépül az intézmény udvara is. A projekt feladata, hogy az iskola tanulóinak a XXI. század körülményeinek megfelelő környezetben, a kor igényeihez alkalmazkodó tudást nyújtsanak.


(További képek a bővebben gombra kattintva!

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates