Zelizi Pál

2010. augusztus 06., péntek 12:45

Felhívás!

A XVII. Hajdúhét 2010. augusztus 13 és 19 között kerül megrendezésre Hajdúböszörményben a Bocskai téren.
 
Várjuk kézművesek és árusok jelentkezését, akik termékeikkel gazdagítanák a rendezvényt.
 
Érdeklődni a művelődési központban Molnár György előadónál, vagy a 06-20-4000735-ös telefonon.

A Szabadhajdú Nonprofit Kft. 2010 szeptemberében (a Város Napjára) kiállítást tervez Király Jenő művésztanár képeiből a művelődési központ kiállítótermében. 

Kérjük, hogy akinek a tulajdonában Király Jenő festmény található, szíveskedjen kölcsön adni a tárlat idejére. A képek leadási határideje: szeptember 3.

Helye: Sillye Gábor Művelődési Központ, Sz. Kupás Csilla előadó. 

Információ kérhető a 229-799-es vagy a 06 20 / 773 33 94-es telefonszámokon.


 

2010. február 22., hétfő 11:53

Tájékoztató

A Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont bérleti díjai a 2010-es évben az alábbiakban változnak.

Nagyterem:

 Ingyenes rendezvények: 2 000 Ft/óra
 Belépős rendezvények: 2 500 Ft/óra
 Belépős rendezvények, vendéglátással: 4 000 Ft/óra

 

Ebédlő:

 Kis rendezvények: 2 000 Ft/ óra
 Nagyrendezvények mellé: 1 000 Ft/ óra

Szabadtéri főzőhely használata: 6 000 Ft/ alkalom.

2009. október 13., kedd 23:20

Jogi nyilatkozat

 

Hírek: Szabadhajdú Nonprofit Kft.

Fotók: Horváth Tamás

Az oldalon található képek Horváth Tamás (www.tamashorvath.com) szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet.

 

Minden jog fenntartva!

 

 

2009. október 13., kedd 23:17

HBApró

HBApró - Hajdúböszörmény Online Újságja

 

A HBApró a Szabadhajdú Nonprofit Kft. szervezésében, 2009. október 1-jén, indult Online újság. Elsődleges célja, Hajdúböszörmény lakosságának naprakész információkkal történő ellátása a világhálón. Az Internet által nyújtott lehetőséget kihasználva, elsősorban helyi híreinkhez kapcsolódó képtárat is találnak a hozzánk ellátogatók. Nálunk nem csak elovasni lehet a híreket, hanem hozzászólni, értékelni és megosztani a legnépszerűbb közösségi oldalakon. Fóromunkban különböző témákban lehet eszmét cserélni, sőt új téma nyitására is van lehetőség.

Oldal szerkesztői:

Gaál Szabolcs és Zelizi Pál

 

Az HBApró és az MTI a honlapon felhasznált hírei és fotói szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni.

 

szhajdu.jpg

2012. június 07., csütörtök 19:54

Térbúcsúztató kiállítás

A Bocskai tér rekonstrukcióját megelőzően a Szabadhajdú Nonprofit Kft. szeretné kiállítás keretében bemutatni a város főterének eddigi „életét”, történetét fotók és egyéb dokumentációs anyagok felhasználásával augusztusban, a Hajdúhéten.

Kérjük, akinek van a tulajdonában a Bocskai teret, a tér épületeit, az ott megtartott rendezvényeket, eseményeket bemutató dokumentációs anyag (fotó, irat, film, tárgy stb.) és azt a szervezők rendelkezésére tudja bocsátani, július 27-ig szíveskedjen jelentkezni a művelődési központban, Kupás Csilla előadónál.

Érdeklődni lehet a 06 20 560 33 32 telefonszámon.


 

2012. március 22., csütörtök 14:49

Tourinform Hírlevél

A hajdúböszörményi Tourinform iroda az idei év áprilisától minden hónapban hírlevél formájában tájékoztatást nyújtunk helyi és környékbeli rendezvényekről, turisztikai attrakciókról.

Kitelepüléseink során több mint 500, az ország különböző részein élő érdeklődő iratkozott fel információs levelünkre. Szeretnénk ebbe a kezdeményezésbe a helyi lakosságot is bevonni, aki szeretne legfrissebb híreinkről értesülni kérem jelezze a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen.


(Szabóné Némethi Anita Tourinform irodavezető)

2011. szeptember 22., csütörtök 11:55

A hét arca: Gencsi László

Az „idős fa” Böszörményben eresztett gyökeret, éppen 87 esztendővel ezelőtt. Itt lett belőle „csemete”, majd „suháng”, s az elmúlt, több mint hat és fél évtized alatt vált „terebélyes fává”, tanítványai által a hűség városában .

A bevezető sorok természetesen képletesek, hiszen a soproni  erdészeti és faipari egyetem nyugalmazott tanszékvezető professzoráról van szó. Legutóbb nyolc esztendővel ezelőtt járt itthon. De azok a gyökerek ismét hazahúzták szeretett szülővárosába. 

Laci bácsi - mert kérte, hogy így szólítsam- erdőmérnöki pályaválasztásában döntő tényező volt az indíttatása, a gyermekkora. Olyan közegben nőtt fel, ahol a természet, a jószágok szeretete, a róluk való gondoskodás a legfontosabbak közé tartozott. Persze nem hiányzott a talentum sem belőle. Tanítói – Nagy Sándor, Szőcs Gyula és Nagy Kálmán- már az elemi iskolában felismerték szellemi képességeit. Máig szeretettel emlékszik gimnáziumi tanárai közül többek között Nikodémusz Antalra és Csiha Antalra, akik szinte gyermekükként segítették a tehetséges középiskolás előrehaladását. Az anyai féltés ellenére is kitartott választása mellett, így került Sopronba.

(A cikk folytatódik!)
2011. augusztus 11., csütörtök 11:43

A hét arca(i) Füleki Annamária és ifj. Szabó Gábor

Nem esik messze az alma a fájától. Ez a mondás általában megállja a helyét, hiszen a lovas berkekben ismerősen csengő név tulajdonosának felmenői között többen is a vendéglátással kötelezték el magukat, életre szólóan.

Nagy fába vágták a fejszéjüket, hiszen augusztus elsejétől ők üzemeltetik a művelődési központ büféjét. Különös kihívást jelent ez, hiszen mindjárt egy nagyrendezvény, a Hajdúhét lesz az első „akadály”, amit szeretnének sikerrel venni. Füleki Annamária sorolja is, mivel akarnak a közönség kedvében járni: központi hely lehet a 160 négyzetméteres sörsátor, ahol a megszokott italkínálat mellett különleges borokkal is várják az ínyenceket. Reményeik szerint sokan felkeresik majd a grillteraszt is, ahol a jófajta étkek mellett, salátákból is kóstolhatnak a látogatók. Valójában azonban szeptembertől szeretnék megvalósítani azt a koncepciót, amit megálmodtak.

(A cikk folytatódik!)

2011. szeptember 01., csütörtök 09:47

Hatvan éve indult a tanítóképzés

Ünnepelni és emléktáblát avatni gyűltek össze az egykori diákok legalább százharmincan, hogy megemlékezzenek a Kálvineum épületében az 1951-ben megindult tanítóképzésről.

285 fiatal diplomás hagyta el a  nyolc év alatt az alma matert, 5 évfolyamon tanító, - 3 évfolyamon  óvónőképzés folyt. Ma már 70-80 évesek az itt végzettek, de  szeretettel  és elégedetten emlékeznek az itt töltött évekre, az itt folyt képzés színvonalára. A felavatott márványtáblára is ezt  írták: „ FELTARISZNYÁZVA INNEN  INDULTUNK, S LETTÜNK TANÍTÓ, ÓVÓNŐ. LÁMPÁS."
A magasztos hangú ünnepség a Himnusz hangjaival vette kezdetét, majd a visszaemlékezés a diákéletre, egykori tanárokra, s táblaavatás, koszorúzás következett. Befejezésként méltóan a  tanítói pályához az Elindultam szép hazámból kezdetű dal zárta az ünnepséget.

(A cikk folytatódik!)

2011. július 07., csütörtök 16:32

Óvodapedagógiai Nyári Akadémia városunkban

A művészetnevelés volt a harmadik alkalommal megrendezett Óvodapedagógia Nyári Akadémia központi témája, melynek helyszíne a Debreceni Egyetemen és annak hajdúböszörményi Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kara volt.

A program keretében a mintegy kétszáz pedagógus, július 4-től 6-ig előadásokon és műhelymunkákon vehetett részt.


(Orbán Rózsa)

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates