Zelizi Pál

2013. október 28., hétfő 12:37

Jótékonysági est a művelődési központban

A Szociális Szolgáltatási Központ idén ismét megrendezte „Jótékonysági estjét” október 25-én a Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház Színháztermében.

Az ünnepség hangulatáról ismert előadók kulturális műsorral gondoskodtak. A rendezvényen az Európa-bajnok Salida Tánc Sport Egyesület és Kaczor Feri énekes lépett fel. Az est bevételét az időskorúak és szociális rászorulók segítésére és támogatására fordítják a szervezők.


(Kapusi Anita)

A város önkormányzata, a Szabadhajdú Nonprofit Kft. és a Kultúra és Művészet Szeretete Alapítvány szervezésében a festészet ünnepe alkalmából, október 18-án (pénteken) 9-17 óráig „szabadtéri festést” rendeznek Böszörmény különböző helyszínein.

A program keretében bármilyen technikával lehet festeni. Az alkotások témája: az „ősz” lesz. A résztvevőknek a város egy-egy részletét, az őszi természet szépségeit kell megörökíteniük. Ugyanezen a napon 18 órától a művelődési központban „Tájképfestő műhely” címmel Fekete János festőművész tart előadást a tájképfestészetről és különböző festészeti technikákról.


(Kapusi Anita)

2012. december 11., kedd 10:31

Száz éve született Papp Béla tanár úr

Hajdúböszörményben született, a debreceni egyetemen szerzett magyar-német és francia nyelv szakos diplomát, majd utána a böszörményi Bocskai István Gimnáziumban és a Kálvineumban tanított.
 
Papp Béla tanár úr ismereteit folyamatosan fejlesztette, sokat olvasott, német és francia nyelvterületen is továbbtanult (München, Bayreuth, Lille). Rajongott a zenéért, az operákért. Hegedült és énekelt, a zenei kultúrát népszerűsítette diákjai körében is. Pontos, fegyelmezett, szigorú tanár volt. Igazi jellemformáló, tartást adó egyéniség, s keze alól nagy önfegyelemmel és alapos tudással bíró diákok kerültek ki. A nyelvtanítás nagymestere. Hitt a memoriterek erejében, a nyelvleckéket kívülről kérte saját szavaival: „Ohne Papier, mit Papier”. Húsz éven keresztül volt megyei szakfelügyelő német és francia nyelvből, bemutató órákat tartott, továbbképzéseket szervezett, még 70 éven túl is módszertani útmutatókat írt az idegen nyelvek tanításához. Szerette és mélyen értette a két nyelv kultúráját. Nyugdíjas tanárként is tanított, diákok százait készítette fel nyelvvizsgákra, továbbtanulásra.
2012. október 29., hétfő 12:12

Testületi döntések

Összesen huszonhat témát tárgyaltak a képviselő-testület tagjai az október 25-ei ülésen.

Napirend előtti felszólalásában Sőrés István a fiatalok, illetve aszülők figyelmét hívta fel a zenés szórakozóhelyeken történt lopásokra. Az elmúlt időszakban több jelzés is érkezett a képviselő felé, hogy fiatal lányok ott felejtett italába kevertek ismeretlenek nyugtató-bódító szereket a hétvégi kikapcsolódás alkalmával, majd kifosztották a tinédzsereket. Komolyabb baj azért nem történt, mert a baráti társaságok tagjai odafigyeltek társukra – tette hozzá.

 


2012. október 29., hétfő 10:16

Cukorrépát is termesztettek

Mintegy száz mázsa sárgarépa, hatvan mázsa hagyma és hatvanöt mázsa petrezselyem termett a Start munkaprogram keretén belül – tudtuk meg azon a látogatáson, amelyet a Téglási utcai önkormányzati raktárépületben tettek a városvezetők.

A betakarított zöldségek egy részét az önkormányzati intézmények konyháira szállítják, a többit pedig a városi piacon értékesítik majd a lakosság számára. A program keretében cukorrépát is termesztettek a közfoglalkoztatottak, akiknek a Formula Kft. szakemberei segítettek a talaj-előkészítésben, a vetésben, a növényvédelem egyes területein és a betakarításban. A mintegy 45 hektáron megtermelt cukorrépát a kaposvári gyárban dolgozzák fel.

 


(H. Fehér Ildikó)

2012. szeptember 13., csütörtök 12:05

Erdélyi kirándulás

A helyi középiskolai kollégium pedagógusainak szervezésében huszonöt diák indult útnak augusztus 4-én Erdélybe. Az egy hetes kirándulás célja volt, hogy a fiatalok megismerkedjenek tágabb hazánkkal, személyes tapasztalatokat szerezzenek a határon túl.

A Nagyvárad, Marosvásárhely, Székelyudvarhely, Csíkszereda, Gyimes útvonalon gyönyörű tájakat csodálhattak meg a kirándulók a Sebes-Kőrös völgyén felfelé, majd tovább az Aranyos és a Maros mentén Marosvásárhelyig, ahol az első éjszakát töltöttük. Másnap a csodálatos környezetben fekvő szovátai Medve-tóban fürödtünk. Két nap múlva – a tiszta vizű Olt mellett haladva – útba ejtettük a Szent Anna-tavat, melyben meg is mártóztunk. Mi, alföldi emberek ámulattal tekintettünk a krátertavat körülölelő varázslatos hegyekre.


(A cikk folytatódik!)

2012. július 31., kedd 14:45

Véradások augusztusban

2012. augusztus 04-én (szombat) 900-1230 óráig kiszállásos véradást szervezünk Hajdúböszörmény Gyógyfürdőben (Uzsok tér) a diákok, a dolgozók és a lakosság részére.

2012. augusztus 10-én (péntek) 1100-15 óráig kiszállásos véradást szervezünk a Széchenyi István Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium tornatermében (Radnóti M. u.) a diákok, a dolgozók és a lakosság részére.

2012. augusztus 22-én (szerda) 800-1330 óráig kiszállásos véradást szervezünk a Sillye Gábor Művelődési Központban (Bocskai tér) a diákok, a dolgozók és a lakosság részére.

2012. augusztus 23-án (csütörtök) 800-1530 óráig kiszállásos véradást szervezünk a Polgármesteri Hivatalban (Bocskai tér) a diákok, a dolgozók és a lakosság részére.

 

Kérjük, hogy személyi igazolványát, társadalombiztosítási azonosító jelét tartalmazó kártyáját és véradó igazolványát feltétlenül hozza magával!


Augusztusban az adott nap véradói között ajándékot sorsolunk ki, mely az Orbán Ékszerüzlet, a 4you fehérnemű üzlet és az OPTO Trade KFT felajánlása.

2011. július 14., csütörtök 11:27

Honismereti klub

A HONISMERETI KLUB EGY NAPOS KIRÁNDULÁSÁHOZ TÁRSAKAT HÍV:

 
Balassagyarmat, Szécsény, Mohorán a Tolnai Klári Színészmúzeum.
 
2011. július 28. (csütörtök) 6 óra művelődési központ elől.
 
Jelentkezés: Mónus Imre 
Tel.: 220 – 060
 
Útiköltség: 3.000 Ft

 

2011. július 06., szerda 16:28

Zumba bemutató óra

ZUMBA BEMUTATÓ ÓRA

AZ ELSŐ ALKALOM INGYENES!

2011. július 15., péntek, 17 óra  
 HELYSZÍN: Hajdúböszörmény Sillye Gábor Művelődési Központ

AZ ÓRÁT TARTJA: Szurmai Tamás okleveles zumba-oktató

2011. július 06., szerda 12:45

Minta PR cikk-re kép nélkül 750

A Lorem Ipsum egy egyszerû szövegrészlete, szövegutánzata a betûszedõ és nyomdaiparnak. A Lorem Ipsum az 1500-as évek óta standard szövegrészletként szolgált az iparban; mikor egy ismeretlen nyomdász összeállította a betûkészletét és egy példa-könyvet vagy szöveget nyomott papírra, ezt használta.

Nem csak 5 évszázadot élt túl, de az elektronikus betûkészleteknél is változatlanul megmaradt. Az 1960-as években népszerûsítették a Lorem Ipsum részleteket magukbafoglaló Letraset lapokkal, és legutóbb softwarekkel mint például az Aldus Pagemaker.

A hiedelemmel ellentétben a Lorem Ipsum nem véletlenszerû szöveg. Gyökerei egy Kr. E. 45-ös latin irodalmi klasszikushoz nyúlnak. Richarrd McClintock a virginiai Hampden-Sydney egyetem professzora kike…..

(HBApró)

 

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates