Zelizi Pál

2015. július 23., csütörtök 14:13

Lassan közeleg a „start”

Helyszínbejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartottak július 22-én a Széchenyi-iskolában.

Fórizs László alpolgármester elmondta, hogy negyedik alkalommal rendezik meg a Hajdúsági Expót, melynek szervezési munkálatai lassan befejeződnek. Az alpolgármester hangsúlyozta, a város komoly szerepet vállal a rendezvény támogatásában, de a szervezők azon igyekeznek, hogy minél jobban önfenntartóvá váljon.


2015. június 11., csütörtök 09:23

Kincskereső csodalámpa

„Bakancsos családi napra” várták a Kincskereső Óvoda közösségét június 6-án, az intézmény területén.

A program, a „Kincskereső csodalámpa” című pályázat keretében valósult meg, mellyel a szervezők célja az volt, hogy az óvoda dolgozói, és a családok még jobban megismerjék egymást – tudtuk meg Szolnoki Imrénétől, a rendezvény egyik szervezőjétől.


2015. június 10., szerda 09:03

Pedagógusok köszöntése

Az önkormányzat szervezésében, a pedagógusok tiszteletére majálist rendeztek június 5-én a Fürdőkertben.

A rendezvényen a résztvevők elsőnek egyperces néma csenddel adóztak az elhunyt pedagógusok tiszteletére. Sőrés István alpolgármester, Nagy László költő szavaival köszönte meg a pedagógusok egész éves munkáját. „Vezesd őket, utat ne tévessz, S magadhoz mindig hű maradj, Mert élen állsz, és messze látszol, Sose feledd: példa vagy!” Az alpolgármester hozzátette, a pedagógusok emberségükkel és tudásukkal mutatnak példát a gyermekeknek.


2015. június 10., szerda 08:55

Megmaradni székelynek, magyarnak...

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, megemlékezésre várták a város közösségét június 4-én a Hajdúsági Múzeum falán elhelyezett Trianon emléktáblánál.

A Himnusz eléneklését követően, az ünnepség a Koltói Petőfi Sándor Általános Iskola diákjainak éneklésével kezdődött, majd Bege László Gyergyóalfalu alpolgármestere Koós Károly építész, író, költő szavaival köszöntötte az egybegyűlteket. „Valahol aláírtak valamit, valahol megalkudtak valamit, valahol elosztottak valamit, valahol egy nyitott ajtót becsaptak, hogy legyen, az zárva örökre. Ahová a magunk erejével, ezer esztendő munkájával kapaszkodtunk és minden lépcsőfokot a magunk izmaival és eszével vágtunk, a magunk vérével öntözött irdatlan szikláb: onnan dobtak le minket. Tudjuk: miért.” A szónok ezután elmondta, ezen a napon nem siránkoznunk kell, hanem emlékeznünk és dolgoznunk, hogy még egyszer ne forduljon elő velünk hasonló igazságtalanság.


2015. június 05., péntek 09:34

Lelőhelyfelderítés

Idén második alkalommal csatlakozott a Hajdúsági Múzeum a Régészet Napjához, május 29-e és 30-a között.

Bálint Marianna régész elmondta: „A két nap során kiállítás keretében, régészeti értékeket kívántunk bemutatni a nagyközönségnek, valamint szakembereket hívtunk, hogy bemutassák a bronzkori kerámiákat és a bronzöntést. Tárlatvezetéseink alkalmával az érdeklődők megismerkedhettek a Vid - Erdőstanya római kori leleteivel, egy honfoglaló fegyveres vitéz sírjával, valamint a böszörményi kinccsel is. A közeljövőben pedig, az állandó kiállításunk második ütemében szeretnénk bemutatni a Zeleméren található középkori gótikus templomot és a böszörményi faluban feltárt leleteket.”


2015. június 04., csütörtök 09:50

Iroda-avató

Ünnepélyes keretek között adták át a Hajdúböszörményi Tourinform iroda új irodahelyiségét május 28-án, a Bocskai tér 1. szám alatt.

Kiss Attila polgármester megfogalmazta, a Torunform tizenhárom éves múltja azt igazolja, hogy az idelátogató turistáknak és a helyi lakosoknak szükségük van az irodára, ahol továbbra is az érdeklődők az iroda munkatársainak segítségével megszervezhetik kirándulásaikat, ingyenes kiadványokat kaphatnak, hajdúsági ajándéktárgyakat, valamint országos rendezvényekre jegyeket is vásárolhatnak.


2015. június 01., hétfő 09:05

Új, korszerű épületben

A Keleti Fejlesztő Iroda Kft. új irodaépületének ünnepélyes átadására május 27-én került sor a Lévay Márton utca 24. szám alatt.

A rendezvényen Kiss Attila polgármester megfogalmazta, öröm, hogy szépülő városunkban egy-egy beruházás átadásával, új munkahelyek is létrejönnek. Viski József agrár – vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár avatóbeszédében hangsúlyozta, az elmúlt hét-nyolc évben elsősorban a nagy vállalkozások jutottak hozzá a vidékfejlesztési forrásokhoz. Ezért az elkövetkező ciklusban a mikro-, kis- és középvállalkozásokat is szeretnék támogatni.


2015. május 13., szerda 08:43

Térségünk fejlesztéséért

A Hajdúk Vidékfejlesztési Egyesülete május 5-én tartotta közgyűlését a Polgármesteri Hivatalban.

A közösség egyike azoknak a LEADER Helyi Akciócsoportoknak, amelyek lehetőségeikkel élve hozzájárulnak térségük fejlesztéséhez, élhetőbbé válásához. Az egyesület illetékességi területéhez hét település: Ebes, Hajdúböszörmény, Hajdú- dorog, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Hajdúszovát és Nagyhegyes tartozik.


2015. április 23., csütörtök 00:00

Szűrővizsgálat

Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Asszonyom!

Örömmel értesítjük, hogy emlőszűrésre Hajdúböszörmény Város Önkormányzata térítésmentesen csoportos autóbuszos utazási lehetőséget tud Önnek biztosítani.

Amennyiben igénybe kívánja venni a csoportos utazási lehetőséget, kérjük, hogy 2015. május 15-ig iratkozzon fel az utaslistára személyesen, hétfőtől csütörtökig 9-15 óra, pénteken 9-13 óra között, a HBMKH Hajdúböszörményi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztály irodájában (Polgármesteri Hivatal épületében), Hajdúböszörmény, Bocskai tér. 1. II. emelet 206-os iroda, vagy telefonon hétfőtől csütörtökig 8–16 óra, pénteken 8–13 óra között, a 06-52/550-398-es telefonszámon (Járási Népegészségügyi Osztály).

A bejelentkezéshez a személyes meghívólevele, a TAJ kártyája, és telefonos elérhetősé- gének megadása szükséges!

Kellő számú jelentkező esetén a csoportos utazás tervezett időpontjai:

2015. május 7., 14., 15., 18., 21., Hajdúböszörmény
Gyülekezés: 14.00-kor, jelentkezés az utaskísérőnél.
Indulási időpont: 14.15-kor.
Indulási hely: Hajdúböszörmény, Rákóczi u. 22.

2015. május 6., 13., Hajdúböszörmény
Gyülekezés: 14.00-kor, jelentkezés az utaskísérőnél.
Indulási időpont: 14.15-kor.
Indulási hely: Hajdúböszörmény, Rákóczi u. 22.

2015. május 19., Hajdúvid-Hajdúböszörmény
Indulási időpontok és helyek:
14.00-kor Hajdúvid Művelődési Ház előtti parkoló
14.15-kor Hajdúböszörmény, Rákóczi u. 22.

2015. május 20., Hajdúböszörmény-Bodaszőlő:
Indulási időpontok és helyek:
14.15-kor Hajdúböszörmény, Rákóczi u. 22.
14.30-kor Bodaszőlő, Orvosi rendelő előtti parkoló

A szűrővizsgálatra kérjük, feltétlenül vigye magával személyes meghívólevelét, személyi igazolványát, lakcímkártyáját és TAJ kártyáját. Visszaindulás, a csoport szűrésének befejezése után a Jerikó utcai Emlőszűrő Állomásról.

A térítésmentes csoportos autóbuszos utazás esetén, a meghívólevélben szereplő időpontot tekintse semmisnek!
Amennyiben egyénileg kíván utazni az emlővizsgálatra, a meghívólevelében szereplő időpontban várják a vizsgálatra a szűrőállomáson.

Jó utazást kíván:
a HBMKH Hajdúböszörményi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztálya


 

2015. április 22., szerda 09:30

Lappföldi fotók és finn építészeti képek

A Hajdúböszörményi Magyar-Finn Baráti Társaság és a Szabadhajdú Nonprofit Kft. szervezésében, a „66. Északi szélesség” címmel Tímár József lappföldi fotóiból és „Fehér láng” címmel Szentiváni János finn építészeti fényképeiből nyílt kiállítás április 17 én a művelődési központban.

Sőrés István alpolgármester köszöntőjében szólt a magyar-finn baráti kapcsolatokról, valamint a nyelvrokonságról is. A rendezvényen, a két ország együttműködését méltatta még Varga Antal, a helyi társaság elnöke és Nagy Gyula elnökségi tag. A bemutatón, Tímár József természetfotós legjobb lappföldi képei láthatók, amelyeket 2000 és 2006 között készített. A tárlaton, a megjelentek láthattak fotókat a szikrázó hórétegről, a nyári világos éjszakáról csakúgy, mint az arktikus körülményekhez alkalmazkodott növényekről és állatokról.


Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates