2015. szeptember 23., szerda 15:31

Válassz! Válts! Variálj!

Írta:

Az Európai Autómentes Nap és Mobilitás Hét jelmondata is arra ösztönzi az embereket, hogy szükség van a változtatásra. Ezt erősítette Sőrés István alpolgármester is, a rendezvény nyitányaként megtartott rajzpályázat értékelésén, a művelődési központban szeptember 16-án.

Móricz Anikó főszervező köszöntötte a gyerekeket és kísérőiket, aki hangsúlyozta, a mozgalom a természet és a környezet védelmére ösztönzi az embereket.


2015. szeptember 23., szerda 14:39

Születésnap

Írta:

Két évtizedes múltra tekint viszsza a Bocskai-gimnáziumban a nyolcosztályos képzés. A különleges alkalomból tartottak egyfajta számvetést az intézményben, szeptember 15-én.

Eredményekben, sikerekben nem szűkölködik az elmúlt húsz esztendő, amelyek túlmutatnak az intézmény falain. Az elért eredmények, az ígéretes pályafutások hű tükre az erre az alkalomra kiadott, „Húsz év után” című kötet. Ebben  polgármesteri köszöntőn túl a nyolc évfolyamos képzésről kaphatnak képet az olvasók.


2015. szeptember 23., szerda 11:37

Hatvan esztendő margójára

Írta:

Időt kell szentelni arra, hogy felidézzük az eddig megtett utat, hogy az utókor tisztelegjen az elődök előtt – mondta köszöntőjében Bodnár Lajos, a Béke Mezőgazdasági Kft. ügyvezető igazgatója. Születésnapi ünneplésre gyűltek össze a megjelentek, szeptember 8-án, a művelődési központban.

A köszöntők között elsőként Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke kifejtette, hogy a szövetkezet hat évtizedes múltja országos tekintetben is példaértékű. – Emlékezni nem csak lehetőség, de kötelesség is – állapította meg a szónok. A tudás és a tisztesség az, amely mindig meghozta a gyümölcsét, csakúgy, mint a születésnapos esetében. Jakab István felhívta a figyelmet azokra a lehetőségekre, amelyek az uniós ciklusban kínálkoznak a szövetkezet és a város számára. Ezek egy új fejlődési pályára állíthatják a térség településeit és gazdálkodó szervezeteit.


2015. szeptember 23., szerda 09:28

Energiatakarékosabb lesz a közvilágítás

Írta:

Teljes mértékben pályázati támogatottsággal valósul meg a város közvilágításának korszerűsítésejelentette be Fórizs László alpolgármester azon a sajtótájékoztatón, amelyet a városháza Bocskai-termében tartottak, szeptember 9-én.

A beruházás mintegy 460 millió forintba kerül. Ennek eredményeként a lámpatestek, a fényforrások teljes cseréjét végzik el a szakemberek, LED típusúakra – tájékoztatta a sajtót Sájer Gábor és Fekete Zoltán a kivitelező cég részéről. Fontos momentum még, hogy az új eszközök révén jelentős mértékben csökken a széndioxid kibocsájtás.


2015. szeptember 22., kedd 10:30

Jól érezték magukat

Írta:

Már hagyomány hogy a Hajdú Nemzedékért Alapítvány és a diákönkormányzat a Középkerti Általános Iskolába várja az intézményben tanuló diákok családját. Az idei SULI-BULIT szeptember 19-én rendezték meg.

Több helyszínen is egyszerre zajlottak az események, s mindenütt nagy volt az érdeklődés. Az egyik leglátogatottabb hely az ebédlő volt, ahol minden osztály készített ételkülönlegességeket. Elsősorban a gyümölcs és a zöldség volt terítéken az egészséges táplálkozást figyelembe véve.


1 / 36 oldal
Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates