2015. június 19., péntek 10:03

Határtalanul

Írta:

A Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium 7. osztálya, a Határtalanul pályázat keretén belül, egy hetet Erdélyben töltött.

A kirándulás alkalmával jártak Nagyszalontán, Kolozsváron, Tordán, Parajdon, Szovátán és Székelyudvarhely környékén. Találkozhattak velük egykorú diákokkal, akik segítségével betekintést nyerhettek az erdélyi magyarok életébe.


(Poczetnyik Mária)

2015. június 18., csütörtök 00:00

Hétvégi kórusének

Írta:

„Éneklő Magyarország” minősítő hangversenyt és kórusfórumot szervezett a megyei zenei egyesület június 13-án, Nádudvaron.

A rendezvényen elsőként az összkar énekelte el Gárdonyi Zoltán Tartsd meg hazánkat, Isten művét, melyet Berkesi Sándor vezényelt. Ezt követően a ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium leánykara tartott bemutató előadást Soltészné Lédeczi Judit vezetésével. A találkozón nyolc kórus lépett színpadra, melyek között ott volt a böszörményi Daróci Bárdos Tamás Vegyeskar is, Gáll Péter karnagy vezetésével.


(Gargya Imre)

2015. június 18., csütörtök 15:00

Gyémántok

Írta:

Egyre több szó esik az iskolákban az új pedagógiai módszerek alkalmazásának szükségességéről, melynek legfontosabb célja az, hogy a hagyományos értékek átadása mellett, a XXI. század elején megjelent új társadalmi igényeknek megfelelni tudó fiatalokat engedjünk ki az iskolapadokból.

Ezt szem előtt tartva szerveztük meg 2009 óta szinte minden évben – az idén hatodik alkalommal – DIAMOND elnevezésű országos gimnáziumi, szakképző iskolai tehetséggondozó, értékközvetítő tanulmányi csapatversenyt. Az első öt évben szakközépiskolai és szakiskolai kategóriában vártuk a versenyzőket, ez évben pedig, gimnáziumi tanulók részére is meghirdettük a programot.


2015. június 18., csütörtök 14:53

Az ország legjobbjai között

Írta:

A „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” kitüntető címet vehette át a Földművelésügyi Minisztérium dísztermében június 10-én három böszörményi diáklány.

A kitűnő tanulmányi eredményük mellett több sportágban is az ország legjobbjai között végeztek. Az elismerést Varga Krisztina harmadszor, Szabó Judit másodszor, míg Szabó Kata először vehette át az oktatásért és sportért felelős államtitkároktól.


 

2015. június 18., csütörtök 14:12

Környezetbarát diákok

Írta:

A Zöld Kör és a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. által, az Észak-Hajdúság településeinek meghirdetett hulladékgazdálkodási verseny legjobbjai mérhették össze tudásukat június 10-én, Hajdúviden a művelődési házban.

A „Válogatós vagyok!” című, több fordulós és több korosztályban meghirdetett tudáspróbára, a települési döntők legjobb csapatai kaptak meghívást.

A vetélkedővel a kezdeményezők célja az volt, hogy játékos formában népszerűsítsék a megelőzést, és az újrahasználat, valamint az újrahasznosításon alapuló hulladékgazdálkodást a fiatalok körében. A vidi döntőn 3-4 fős csapatok, három állomást érintve gyűjthettek pontokat.


Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates