Immár tizenkilencedik alkalommal rendezik meg a KOTTA Fesztivált július 10-e és 11-e között Hajdúböszörményben. A rendezvényről és annak programjairól július 3-án tartottak sajtótájékoztatót.

Kiss Attila polgármester elmondta, a tavalyi jó hangulatú fesztivál után a város vezetése úgy döntött a szervezőkkel, hogy a kétnapos programot idén is a Hajdúsági Múzeum udvarán tartják meg. Kardos Antal a Hajdúböszörményi Extrém Sportegyesület elnöke hangsúlyozta, a zenei rendezvénnyel nemcsak a fiatalokat, hanem az időseket és a családosokat is meg szeretnék szólítani, így mintegy kétezer érdeklődőt várnak a hétvégén.


Két egyenként nyolc férőhelyes lakásotthont adtak át június 30-án, a Radnóti utcán. A Dr. Molnár István Óvoda, Általános és Speciális Szakiskola, Kollégium és Gyermekotthonban elhelyezett, gyermekvédelmi gondoskodás alatt álló, értelmileg akadályozott gyerekek vehetik birtokukba az új létesítményt, amely mintegy 125 millió forintos uniós támogatásból valósult meg. A tizenhat kis lakó mindennapjait két nevelő és nyolc gondozó segíti majd.

-„Meseszerű volt a projekt elvégzése”- mondta ünnepi beszédében Riczu Julianna, a böszörményi tankerület vezetője. Ezzel arra utalt, hogy a pályázat megvalósítása közben többször történt fenntartóváltás, ez azonban semmit nem von le a beruházás szellemi értékéből, illetve abból a törekvésből, hogy a sérült gyerekek is olyan közegben éljék mindennapjaikat, mint azok, akik épségben vannak.


2015. június 29., hétfő 13:12

Versírás, színjátszás, koncertek

Írta:

Idén a Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont adott otthont a negyedik alkalommal megrendezett Írótábornak június 23-a és 27-e között.

A tábor megnyitó ünnepségén Kiss Attila polgármester köszöntőjében kiemelte, fontos, hogy a nyári szünetben a fiatalok megfelelő és hasznos programokon vegyenek részt. Hangsúlyozta, az írótábor segít abban, hogy a résztvevők az irodalommal, versírással, és a színjátszással minél szélesebb körben megismerkedjenek.


2015. június 29., hétfő 00:00

Bizalom, barátság

Írta:

A Csillagvár Óvoda négy telephelyéről hét pedagógus vett részt a pályázati programban, melynek címe: „Európai értékek – a mi értékeink”. Partnereink voltak Németország, Franciaország, Észtország, és Magyarországról Szentes.

A program célja, hogy olyan emberi értékekre koncentráljon, amelyek a felgyorsult mindennapjaink során könnyen háttérbe szorulnak: ilyen a kedvesség, bátorság, szabadság, bizalom és barátság.Partnereinkkel egy-egy „értéket”
választottunk. A pályázat két éves időszakában, ezek komplex feldolgozása során, nagy hangsúlyt fektetünk az egyes nemzetek sajátosságainak, jellemzőinek megismerésére, a gyermekek, a családok aktivizálására.


2015. június 26., péntek 08:30

Kezdődik az aratás

Írta:

Hamarosan kezdődik a kalászosok betakarítása. Összeállításunkban arról érdeklődtünk: vajon milyen is lesz az idei termés? Az aratás egy kicsit mindenkit megérint, hiszen mindennapi kenyerünkről van szó, amely szinte minden háztartásban – ha különböző formában is, – de az asztalra kerül.

Szabó Zsolt, a Hajdúböszörményi Béke Mezőgazdasági Kft. Cégvezetője elmondta, hogy mintegy 740 hektárnyi búza, illetve 450 hektárnyi árpa vár betakarításra. Ez utóbbival kezdik a betakarítást. A terméskilátásokat nagyban meghatározza, hogy kevés csapadék hullott ősszel és tavasszal is. Ezt jó talajmunkával sikerült valamennyire kompenzálni, így 4,5-5 tonnás árpatermésben bízik a szakember. Szabó Zsolt úgy látja, hogy a búzát jobban megviselte az aszályos időszak, de itt is hasonló terméseredményeket vár, mint az árpánál.


Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates