2015. augusztus 14., péntek 11:05

Diákmunka, gyermekétkeztetés

Írta:

Lassan véget ér a szünidő. Ezzel együtt az önkormányzat két nagy volumenű vállalása is befejeződik. A sokakat érintő témákban kértem Fórizs László alpolgármester értékelését. Elsőként a diákmunka tapasztalatairól beszélt.

– Mindenekelőtt a legfontosabb célja a nyári diákmunkának, hogy megismertesse velük, milyen is a felnőttek világa – mondta az alpolgármester. A visszajelzések azt mutatják, hogy évről-évre egyre nagyobb igény mutatkozik a foglalkoztatás
iránt. Jól példázza ezt, hogy a növekvő létszám miatt kéthetes turnusokra osztották be a diákokat. Az idén 420 diák számára tudtuk ezt a lehetőséget biztosítani. Az alpolgármester örömmel jegyezte meg, hogy több hátrányos helyzetű diák is részt vett a programban, akik nem vallottak szégyent.


2015. augusztus 13., csütörtök 09:47

A hőségben is jól teljesítettek

Írta:

Kanalas György fríz lovaival fogatolt hintója vezette fel a versenyzőket a Kinizsi úti lovaspályán augusztus 9-én, az Országos „C” kategóriás kettesfogathajtó versenyen, amely egyben a megyei bajnokság pontszerző fordulója is volt. Külön mérték össze tudásukat a póni, illetve a nagyfogatok.

A rendezvényt Fórizs László alpolgármester nyitotta meg, aki szólt a böszörményi emberek hagyománytiszteletéről, a lovak iránti elkötelezettségéről, szeretetéről. Talán ezek azok a momentumok, amelyek a rekkenő hőségben ott találják a nézőket a pálya mellett, hogy szurkoljanak kedvenceiknek – fogalmazott.


2015. augusztus 12., szerda 15:34

Már csak néhány nap és kezdődik a Hajdúhét

Írta:

Sajtótájékoztató keretében ismertették az augusztus 14-én kezdődő nagyszabású rendezvény legfontosabb tudnivalóit, augusztus 12-én a városháza Bocskai-termében.

Kiss Attila polgármester köszöntötte a zsurnalisztákat. Ezt követen Zsadányi Zsolt, a Szabadhajdú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a Hajdúhéten négy beléptető kapun juthatnak be a vendégek, melyeket az Újvárosi, a Dorogi, a Petőfi, és a Kossuth utca felől állítanak fel. A belépőjegyekkel kapcsolatban elmondta: különleges, egyedi akciókkal várják az érdeklődőket. Minden 12 éven aluli ingyen látogathatja a rendezvényt. A böszörményi lakosok (lakcímkártya felmutatásával) 400 forintért válthatnak jegyet. Ugyanilyen feltételek mellett tehetik ezt meg a többi hajdúvárosból érkező vendégek (Hajdúszoboszló, Hajdúnánás, Hajdúdorog, Hajdúhadház, Vámospércs) is 400 forintért. A bérlet ára mindkét esetben 2000 Ft. A diákok és a nyugdíjasok 300 forintért válthatnak jegyet, míg 1500 forintért bérletet. A máshonnan érkező látogatóknak 800 forintba kerül a belépő.


2015. augusztus 11., kedd 14:15

Zarándokok

Írta:

Közel ötszáz fiatal indult el gyalog Máriapócsra, a görög katolikus templom elől, augusztus 11-én délelőtt. A zarándokok Kocsis Fülöp hajdúdorogi metropolita vezetésével keltek útra.

A fiatalok között a kispapok mellett diákok vállalták gyalog az utat a rekkenő hőségben. Az első pihenő Hajdúdorogon lesz, majd Nagykálló, Nyíregyháza érintésével jutnak el Máriapócsra. Kocsis Fülöp örömét fejezte ki, hogy évről-évre egyre többen vállalkoznak a hosszú útra, amelynek végén a legnagyobb örömöt az Istennel való találkozás jelenti.


2015. augusztus 11., kedd 00:00

Bírósági ülnök választás

Írta:

HIRDETMÉNY BÍRÓSÁGI ÜLNÖKÖK 2015. ÉVI SORON KÍVÜLI VÁLASZTÁSÁRÓL

Magyarország Alaptörvénye Bíróság fejezetének 27. cikk (2) bekezdése értelmében a törvény által meghatározott ügyekben és módon nem hivatásos bírák (ülnökök) is részt vesznek az ítélkezésben.

Magyarország köztársasági elnöke a legutóbbi bírósági ülnökválasztás időpontját 2015. március 7.
és 2015. április 30. között terjedő időszakra tűzte ki.

Az ülnökválasztás megtartására megállapított határidő leteltét követően néhány bíróság jelezte, hogy a megválasztott ülnökök létszáma nem elégséges a bíróságok zökkenőmentes működéséhez, illetve az ítélkező tanácsok törvényes megalakításához, ezért szükséges új választás kiírása.


Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates