2015. szeptember 11., péntek 00:00

Közlemény

Írta:

Műszaki meghibásodás miatt a Városi Televízió adása szünetel. A műsor újraindulásának időpontjáról tájékoztatjuk nézőinket.

Szerkesztőség

2015. szeptember 10., csütörtök 13:40

Hagyományőrzők

Írta:

Íjászok találkozóját rendezték a Kinizsi téri lovaspályán szeptember 5-én.

A Hajdúböszörményi Kerecsen Íjász és Hagyományőrző Kör szervezésében idén első alkalommal tartották meg a programot. Kléner János elnök elmondta, a versenynapon az íjászat és a régi magyar tradíciók iránt érdeklődőket is várták a korhű ruhába öltözött hagyományőrzők. A programon a Keleti Gyepű nevű szervezet tagjai, vagyis három megye 84 hagyományőrző íjásza mérte össze tudását.


2015. szeptember 10., csütörtök 13:30

Ezt jól kifőzték!

Írta:

Jól esett a parázsló tűz melege a zorddá vált reggeli időben, azoknak, akik kilátogattak a strandra, a hatodik alkalommal megrendezett Bezermeni Vigasságokra szeptember 5-én.

Több mint negyven csapat vállalkozott arra, hogy megörvendeztesse a kilátogatókat a különféle ételekkel. Különböző technológiákat vonultattak fel az alkalmi és profi szakácsok, hogy a legjobb étkek szülessenek az alapanyagokból.


2015. szeptember 10., csütörtök 13:20

Megújult óvodai játszótér

Írta:

Csúszópálya, kalózhajó, mászóka és párakapu is épült a Debreceni Egyetem Gyakorló Óvodájában – hangzott el azon az átadón, amelyet szeptember 3-án tartottak az intézményben.

Gellén Sándorné óvodavezető elmondta, a beruházással régi álma valósult meg az intézménynek. A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kara, a Kancellária, valamint az intézmény Hallgatói Önkormányzata 5-5 millió forinttal támogatta az elképzeléseiket, így 15 millió forintból tudtak gazdálkodni, amelyből elkészítették a játszóudvart. A játékok között a gyerekek úgy érezhetik magukat, mintha egy szigetre érkeznének, hiszen a csúszópálya mellett egy hajó formájú mászóka és csúszda, sőt még egy „aranymosó” is várja az óvodásokat. Az izgalmas tengeri utazás után pedig a párakapu vagy a zuhanyzó alatt hűsölhetnek a kicsik.


2015. szeptember 08., kedd 13:32

Falunap a lakosokért

Írta:

Ügyességi és kézműves foglalkozások, fogathajtás és szórakoztató programok várták a bodaszőlői falunapra érkezőket szeptember 5–én.

Délelőtt hívatlan vendégként az eső is megérkezett a rendezvényre. Ennek ellenére a szervezőknek, a Bodaszőlőért Egyesület tagjainak sikerült megvalósítaniuk eredeti elképzeléseiket. Dombi Imre elnök kérdésünkre elmondta, hogy nagy múltú rendezvényről van szó. Véleménye szerint, előzménye az egykori szüreti napok és zöldgyűlések lehettek. Illetve az úgynevezett hatvanas években tartott „Fény ünnepe”, melyet a közvilágítás beüzemelése alkalmából szerveztek több alkalommal.
- Folyamatosan próbáljuk színesíteni a falunap programját, mely a helyiek szempontjából közösség összetartó szereppel bír. Az idén a régi tűzijátékok hangulatát idézve újdonságként lézershow-ra várjuk az érdeklődőket – fogalmazott Dombi Imre.


Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates