2009. december 17., csütörtök 15:16

Lengyelországban is táncoltak

Írta:

A több mint tíz éve működő Salida Tánc Sport Egyesület az elmúlt hónapokban számos versenyen, fellépésen és vendégszereplésen vett részt. Október 11-én a Jászapátiban megrendezett táncversenyen Szabó Vivien- Szűcs Máté (gyermek) harmadik, Balogh Zsuzsanna-Tóth Viktor (junior I.) negyedik, Stefán Nikolett-Bereczki Roland ötödik helyezést ért el.

salida.jpgBékés városában október 25-én tánciskolai regionális versenyen a Szabó-Szűcs pár ismét a második helyet szerezte meg. Rajtuk kívül Balogh Tamara-Tóth Zoltán (ifjúsági) és Forgács Zsófia-Kövér Antal páros szintén második lett, míg Szepesi Bettina és Molnár András az ötödik helyen végzett. A Salida táncosai november 10-én Krasnikba utaztak, ahol másnap a Függetlenség napi bálon léptek fel. A 250 vendég előtti bemutatkozás osztatlan sikert aratott a vendéglátók körében is. 

 

2009. december 09., szerda 13:50

Hajdúk a Hargitán

Írta:

Hargita Megye Tanácsa látta viszont vendégül megyénket december 3-6-ig Székelyföldön, a két megye közötti virágzó együttműködés reményében. Ebben a pár napban a Hajdúság képzőművészetét és népművészetét bemutató kiállítások, előadások és fellépések színesítették e pár napot.

hargita.jpg
A finom böszörményi slambuc.
A hajdúböszörményi küldöttséget György István Gyergyóalfalu polgármestere fogadta, akit Fórizs László és Dombi Imre képviselő tájékoztatott a képviselő testület november 26-i döntéséről, mely szerint felkérik Kiss Attila polgármestert Gyergyóalfalu vezetőjével történő, testvértelepülési kapcsolat kialakítására vonatkozó egyeztetések lefolytatására. A Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep sikeres bemutatkozó kiállításának megnyitója után a küldöttség igazi kulináris kóstolóval lepte meg a vendégeket, az önkormányzat és Szabó László vállalkozó jóvoltából. Szombaton Csíkszereda főterén közel 20 bográcsban főtt hagyományos hajdúsági ételekkel vendégelték meg a helybélieket. A böszörményi stand már-már zarándokhellyé vált, ahol alkalmi „szakácsainknak” köszönhetően kitűnő marhapörköltöt és slambucot kóstolhattak, az alfalusi citerások magyar és székely nótáival fűszerezve. Kölcsönös gazdasági, kulturális-turisztikai csereprogramokról, lehetőségekről is tárgyalt a küldöttség a község vezetőivel, akik biztatnak, hogy egész Hargita szeretettel vár minden anyaországi vendéget.


(Kerékgyártó Alexandra, Sanyó Gyula)

2009. szeptember 19., szombat 02:00

Családi Nap

Írta:

Halló, újra itt vagyunk! – ez volt a szlogenje az immár kilencedik alkalommal megrendezett Családi Napnak, amelyet szeptember 19-én tartottak a Kincskereső Óvoda és Általános Iskola és az Együtt a Gyermekekért Egyesület szervezésében.

csaladinap.jpgA legkisebb korosztály képviselőit kézműves foglalkozás, arcfestés, valamint a Lufis bohóc csalta jókedvre, de igen népszerű volt a körhinta és az ugrálóvár is. A felnőttek pedig főzőversenyen, családi vetélkedőn mérhették össze tudásukat, de rendőrségi és tűzoltó bemutató és tombola is várta a kikapcsolódni vágyókat.

Ezen a napon adta át ünnepélyes keretek között Kiss Attila polgármester az intézményben felszerelt térfigyelő kamerákat, valamint az új nyílászárókat.


 

 

 

 

(H. Fehér Ildikó, Fotó: Horváth Tamás)

2009. október 01., csütörtök 10:45

Szüreti események

Írta:

Szüreti mulatság

Immár 16. alkalommal hívták Szüreti mulatságra a gyerekeket a Csillagvár Óvoda Hétvezér utcai telephelyén szeptember 25-én. A rendezvényen a legkisebb korosztály tagjai mellett a szülőket, valamint az egykori óvodásokat is szeretettel fogadták.

Kiss Attila polgármester köszöntőjét követően dramatizált mesével találkoztak a legifjabb generáció tagjai: az intézmény pedagógusai a Rátóti csikótojást adták elő. Érdekes színfoltja volt a rendezvénynek a „Tök-jó” című kiállítás, és a szekerezés, amely elmaradhatatlan programja a Szüreti mulatságnak.

 

Szüreti felvonulás 

szuret.jpg

Muzsikaszóval, felvonulással elevenítették fel a szürethez kapcsolódó hagyományokat a hétvégén Böszörményben. A Díjugratók, Hagyományőrzők és Fogathajtók Közhasznú Sportegyesület, az önkormányzat, valamint a Szabadhajdú Nonprofit Kft. által szervezett rendezvényen több mint hatvan fogat és tucatnyi lovas vonult fel a város nagykörútján. A program szüreti bállal zárult.  

(H. Fehér Ildikó, Fotó: Horváth Tamás)

2011. június 16., csütörtök 10:29

Családi nap Viden

Írta:

Még a karaokéba is „beszálltak” a kistelepülés nagyszülői, akik elkísérték unokáikat a tagiskola által szervezett programokra június 4-én. Az egész napos rendezvény reggeli tornával kezdődött, amelyen kicsik és nagyok egyaránt felfrissíthették fáradt tagjaikat.

Különös meglepetésben volt részük az intézmény pedagógusainak, akiket az iskola tanulói köszöntöttek verssel és virággal, pedagógusnap alkalmából a közösségi házban. Ugyanitt nyílt meg egy lelkes helyi fiatalember, Molnár Attila fotókiállítása. A paravánokon látható felvételek teljes keresztmetszetét adják Hajdúvid hat évtizedes múltjának.  
Izgalmakban bővelkedett a családi kobaktörő döntője, amelyben tréfás feladatokon keresztül sikerült megtalálni a legügyesebb családot. Oláh Antalék örülhettek a jutalmul kapott tortának.

(A cikk folytatódik!)
Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates