2015. június 05., péntek 10:11

Gazdasági- és fejlesztési terv

Írta:

A képviselő-testület május 28-ai ülésén a napirendek tárgyalását több, a tavalyi költségvetéssel kapcsolatos előterjesztés megvitatásával kezdte a grémium.

Elfogadták a 2014. évi költségvetési zárszámadásról szóló beszámolót, amely megállapítás szerint a büdzsé fő célkitűzéseit sikerült teljesíteni. Majd a testület a Hajdúnánási Hivatásos Tűzoltóság, és az ezen belül működő Hajdúböszörményi Katasztrófavédelmi Örs 2014. évi tevékenységéről szóló beszámolót hagyta jóvá. Elhangzott, hogy sem létszámban, sem szakmai szempontból „nem lépett vissza” Böszörményben a tűzoltóság, amióta hivatásos.


2015. június 05., péntek 09:34

Lelőhelyfelderítés

Írta:

Idén második alkalommal csatlakozott a Hajdúsági Múzeum a Régészet Napjához, május 29-e és 30-a között.

Bálint Marianna régész elmondta: „A két nap során kiállítás keretében, régészeti értékeket kívántunk bemutatni a nagyközönségnek, valamint szakembereket hívtunk, hogy bemutassák a bronzkori kerámiákat és a bronzöntést. Tárlatvezetéseink alkalmával az érdeklődők megismerkedhettek a Vid - Erdőstanya római kori leleteivel, egy honfoglaló fegyveres vitéz sírjával, valamint a böszörményi kinccsel is. A közeljövőben pedig, az állandó kiállításunk második ütemében szeretnénk bemutatni a Zeleméren található középkori gótikus templomot és a böszörményi faluban feltárt leleteket.”


2015. június 04., csütörtök 09:50

Iroda-avató

Írta:

Ünnepélyes keretek között adták át a Hajdúböszörményi Tourinform iroda új irodahelyiségét május 28-án, a Bocskai tér 1. szám alatt.

Kiss Attila polgármester megfogalmazta, a Torunform tizenhárom éves múltja azt igazolja, hogy az idelátogató turistáknak és a helyi lakosoknak szükségük van az irodára, ahol továbbra is az érdeklődők az iroda munkatársainak segítségével megszervezhetik kirándulásaikat, ingyenes kiadványokat kaphatnak, hajdúsági ajándéktárgyakat, valamint országos rendezvényekre jegyeket is vásárolhatnak.


2015. június 04., csütörtök 09:10

Sport, szabadidő, kikapcsolódás

Írta:

Ünnepélyes keretek között adták át a SPIRIT Szabadidőközpontot, május 27-én, a Dorogi út végén.

A rendezvényen Kiss Attila polgármester megfogalmazta, öröm számára, hogy Hajdúböszörményben egy rég várt beruházás valósulhatott meg, ahol a tulajdonosok nemcsak sporttal, hanem melegkonyhával is várják a vendégeiket.


2015. június 01., hétfő 08:05

Borkülönlegességek

Írta:

A „Térségek ízei, Térségek hagyományai” elnevezésű pályázat keretében, ünnepélyes keretek között adtak át a Maghy Művészházban kialakított Vinotéka üzlethelyiséget május 26-án.

Kiss Attila polgármester, a Hajdúk Vidékfejlesztési Egyesületének elnöke beszédében megfogalmazta, Hajdúböszörményben mindig is hagyomány volt a földművelés, a szőlőtermesztés és a borkészítés. Így céljuk, hogy a helyiek megismerjék az ország több pontján készített borkülönlegességeket. Hozzátette, bízik abban, hogy a jövőben a négy tájegység: Villány, Szekszárd, Eger és Tokaj borai mellett, majd a Hajdúság ízeit és helyi termékeit is megkóstolhatják a Vinotékába látogatók.


Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates