2015. június 12., péntek 11:19

Erdélyi fejedelmek nyomában

Írta:

A Baltazár-iskola 7. a és 7. b osztályos tanulói a „Határtalanul” program keretében, május 22-24-e között az „Erdélyi fejedelmek városaiban” jártak.

Körutazásuk során felkeresték Nagyvárad, Kolozsvár és a Királyhágó nevezetességeit, majd a Házsongárdi temetőben, Apáczai Csere János sírjánál tiszteletüket leróva koszorút helyeztek el. Két éjszakát töltöttek a Székelykő lábánál fekvő Torockón.


2015. június 12., péntek 10:54

A sakk szerepe

Írta:

Illusztris vendége volt a Debreceni Egyetem Gyermek- és Felnőttképzési Karának május 22-én.

A Játékkonferencia keretében Polgár Judit kétszeres olimpiai bajnok, nemzetközi nagymester tartott előadást az általa és segítői által elindított programról. A vizuális gondolkodás fejlesztését tűzték ki célul, amelyben főszerepet kap a sakk. A „Sakkpalota” elnevezésű programhoz százhúsz iskola csatlakozott eddig, mintegy háromszáz pedagógus szerzett akkreditált képzést a témában.


2015. június 11., csütörtök 15:52

Táncgála

Írta:

Évadzáró gálát tartott a Salida Tánc Sport Egyesület a művelődési központ színháztermében június 6-án.

A gálaműsort Leleszné Sveda Klára, az oktatási bizottság alelnöke nyitotta meg, majd száz táncosé lett a főszerep. Ők, az elmúlt egy évben tanultakat mutatták be a közönségnek. Tályai András művészeti vezető elmondta, sikeresnek értékeli a gálát, illetve az évadot is. A közönség visszajelzései és az elért arany, ezüst minősítések is ezt erősítik számára.


 

2015. június 11., csütörtök 09:30

Megérdemelt pihenés

Írta:

A Vagyonkezelő Zrt. és a tagvállalatainak dolgozói, családtagjai és barátai számára, harmadik alkalommal rendeztek Családi napot június 6-án a Tájházakban.

Az egész nap során a megjelentek főzőversenyen, parasztolimpián, táncházban, valamint tombolasorsoláson vehettek részt, míg a szervezők a gyerekeknek kézműves foglalkozással, ugráló várral, trambulinnal, hintózással és póni lovaglással kedveskedtek. A jó hangulatról a Bocskai Néptáncegyüttes gondoskodott.


(V. Kapusi Anita)

2015. június 11., csütörtök 09:23

Kincskereső csodalámpa

Írta:

„Bakancsos családi napra” várták a Kincskereső Óvoda közösségét június 6-án, az intézmény területén.

A program, a „Kincskereső csodalámpa” című pályázat keretében valósult meg, mellyel a szervezők célja az volt, hogy az óvoda dolgozói, és a családok még jobban megismerjék egymást – tudtuk meg Szolnoki Imrénétől, a rendezvény egyik szervezőjétől.


Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates