×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be 351 azonosítóval rendelkező felhasználó.

2015. szeptember 23., szerda 15:31

Válassz! Válts! Variálj!

Írta:  Gargya Imre
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

Az Európai Autómentes Nap és Mobilitás Hét jelmondata is arra ösztönzi az embereket, hogy szükség van a változtatásra. Ezt erősítette Sőrés István alpolgármester is, a rendezvény nyitányaként megtartott rajzpályázat értékelésén, a művelődési központban szeptember 16-án.

Móricz Anikó főszervező köszöntötte a gyerekeket és kísérőiket, aki hangsúlyozta, a mozgalom a természet és a környezet védelmére ösztönzi az embereket.


Sőrés István alpolgármester a jelmondatra utalva kifejtette, szükséges változtatnunk. Ez első sorban az élet- és szemléletmódra vonatkozik. Az egyik legfontosabb az egészséges életmódra való törekvés, amellyel nagyban változtathatunk életminőségünkön. Jó lenne, ha minél többen váltanának autó helyett kerékpárra, vagy gyalog közlekednének. A variálás pedig a különféle közlekedési eszközök váltogatására vonatkozik. Sőrés István örömmel jegyezte meg, hogy egyre több település kapcsolódik be a mozgalomba, melynek Böszörmény a kezdetektől fogva aktív részese.

A zsűri a pályázatra beérkezett mintegy 170 rajzból és 10 fotóból választotta ki a legjobbakat. Az óvodások közül Mező Zsombor alkotása tetszett a legjobban az ítészeknek, az alsósok között Szabadi Blanka, míg a felsősöknél Tóth Tamás Bence lett az első. A legügyesebb fotós pedig Szabó Mátyás volt.

A Mobilitás Hét többi napján közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi előadásokat hallgathattak az érdeklődők. A programsorozat szerves része volt a túrázás a Tócó-völgybe, amelyre egyaránt várták a kisebb és nagyobb gyerekeket a szervezők. A vállalkozó szelleműek a Tekergők SE kerékpáros edzésén vehettek részt, ahol a kerekesek világával ismerkedtek meg.

A környezetkímélés szempontjából fontos, hogy a bennünket körülvevő elektronikai hulladékok is olyan helyre kerüljenek, ahol nem okoznak károkat. A szervezők arra is alkalmat teremtettek, hogy a feleslegessé vált eszközöket begyűjtsék. A Mobilitás Hét csúcsát, a szeptember
22-i egész napos rendezvények sora jelentette. A programról későbiekben olvashatnak majd tudósítást.


(Gargya Imre)

Megjelent: 1009 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. szeptember 23., szerda 16:48
Tovább a kategóriában: « Születésnap
Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates