2015. szeptember 23., szerda 11:37

Hatvan esztendő margójára

Írta: 
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

Időt kell szentelni arra, hogy felidézzük az eddig megtett utat, hogy az utókor tisztelegjen az elődök előtt – mondta köszöntőjében Bodnár Lajos, a Béke Mezőgazdasági Kft. ügyvezető igazgatója. Születésnapi ünneplésre gyűltek össze a megjelentek, szeptember 8-án, a művelődési központban.

A köszöntők között elsőként Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke kifejtette, hogy a szövetkezet hat évtizedes múltja országos tekintetben is példaértékű. – Emlékezni nem csak lehetőség, de kötelesség is – állapította meg a szónok. A tudás és a tisztesség az, amely mindig meghozta a gyümölcsét, csakúgy, mint a születésnapos esetében. Jakab István felhívta a figyelmet azokra a lehetőségekre, amelyek az uniós ciklusban kínálkoznak a szövetkezet és a város számára. Ezek egy új fejlődési pályára állíthatják a térség településeit és gazdálkodó szervezeteit.


Kiss Attila polgármester hangsúlyozta, különleges adottsággal bír a város, benne a szövetkezet is, olyan termőfölddel rendelkezik, amely egyedül álló. A polgármester reményét fejezte ki, hogy továbbra is – az eddig megszokott – felelősségteljes gazdálkodás jellemzi majd a szövetkezetet, amely a város boldogulását is szolgálja.

Kutassy Sándor, a szövetkezet korábbi elnöke felidézte a rendszerváltást követő esztendőket, amelyek meghatározóak voltak a továbblépést illetően. A kilencvenes évek elején számos, az átalakulás szempontjából meghatározó lépést hajtottak végre, amely országosan is követőkre talált.

Bodnár Lajos értékelte az elmúlt hatvan esztendő történéseit, melynek legnagyobb eredménye, hogy együtt maradtak ennyi időn keresztül. Voltak nehéz pillanatok a hosszú időszak alatt, de mára visszaszerezték a korábban megtépázott bizalmat. Számukra ez ad biztatást a jövőre: tovább kell dolgozni a kitűzött célok megvalósításán, mert csak az állandó fejlesztés mellett lehetséges a talpon maradás.

A születésnapi megemlékezésen jutalmat vehetett át Somogyi László, Gajdán Imre, Balogh Péter, Tar Imre, illetve a partneri kapcsolatban álló gazdasági szervezetek képviselői.


(Gargya Imre)

Megjelent: 2962 alkalommal

Kapcsolódó elemek

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates