2015. szeptember 23., szerda 09:28

Energiatakarékosabb lesz a közvilágítás

Írta:  Gargya Imre
Értékelés:
(0 szavazat)

Teljes mértékben pályázati támogatottsággal valósul meg a város közvilágításának korszerűsítésejelentette be Fórizs László alpolgármester azon a sajtótájékoztatón, amelyet a városháza Bocskai-termében tartottak, szeptember 9-én.

A beruházás mintegy 460 millió forintba kerül. Ennek eredményeként a lámpatestek, a fényforrások teljes cseréjét végzik el a szakemberek, LED típusúakra – tájékoztatta a sajtót Sájer Gábor és Fekete Zoltán a kivitelező cég részéről. Fontos momentum még, hogy az új eszközök révén jelentős mértékben csökken a széndioxid kibocsájtás.


A sajtótájékoztatón elhangzott, csak azok az utcák maradnak ki a fejlesztésből, amelyeknek közvilágítási korszerűsítése már korábban megtörtént. Ez a Bocskai tér, Petőfi, Korpona és II.Rákóczi Ferenc utcákra vonatkozik. A közbeszerzési eljárás nyertese a Hajdúböszörmény 2015 konzorcium lett, amelynek az ELIOS INNOVATÍV Zrt., és a SAG Hungaria a tagja. A beruházás megvalósítása szeptember második felében kezdődik, s a kivitelezők szándéka szerint október végére fejeződik be.

A sajtótájékoztató zárásaként ünnepélyes keretek között írták alá a megvalósításról szóló megállapodást az érintett felek.


(Gargya Imre)

Megjelent: 1471 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. szeptember 23., szerda 10:59

Média

Megújuló közvilágítás Készítette: H. Fehér Ildikó, Simon János, Orbán András
Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates