2015. szeptember 22., kedd 10:30

Jól érezték magukat

Írta:  Gargya Imre
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

Már hagyomány hogy a Hajdú Nemzedékért Alapítvány és a diákönkormányzat a Középkerti Általános Iskolába várja az intézményben tanuló diákok családját. Az idei SULI-BULIT szeptember 19-én rendezték meg.

Több helyszínen is egyszerre zajlottak az események, s mindenütt nagy volt az érdeklődés. Az egyik leglátogatottabb hely az ebédlő volt, ahol minden osztály készített ételkülönlegességeket. Elsősorban a gyümölcs és a zöldség volt terítéken az egészséges táplálkozást figyelembe véve.


A serénykedő szülők között volt Szabóné Kiss Ildikó is. Véleménye szerint nagyon hasznosak az ilyen alkalmak a gyerekek és a szülők számára is. Kötetlenül lehetnek együtt egy jó hangulatú napon. S nem mellékes, hogy a szülők készítik ilyenkor is a gyerekek számára a kedvenc falatokat.

Bodnár Margit intézményvezetőtől megtudtuk, hogy a rendezvény a családok összetartozását erősíti. Nem csak a tanulók, de szüleik, kisebb testvéreik is nagy örömmel jönnek ilyenkor az iskolába. A vidámság, a mozgás, a sport és az egészség jegyében szervezik a programjaikat az érdeklődőknek. A szervezők gondoltak a pályaválasztó nyolcadikosokra is. Az idén a Széchenyi-iskola mutatkozott be a Középkertben.

A gyerekek elhozhatták házi kedvenceiket is. Bertalan Zsófia amerikai csíkos mókusa igazi kuriózumnak számított a többi állat között. A kis gazdi szerint nagyon kedves jószág, sokat lehet vele játszani. Három hónapja gondoskodik róla, s igazi baráttá váltak.
Gellén Gabriella egy tacskó boldog gazdája, akit Picurnak hívnak. Mivel még fiatal, ezért nagyon játékos, és már ügyes is, mert visszahozza az eldobott labdát.

Gellénné Herpai Gabriella szerint is egy olyan kezdeményezés részesei lehetnek a kilátogatók, amelyben mindenki megtalálhatta a maga számára legkedvesebbet. Harmadik osztályos szülőként az idén olyan ételeket készítettek a reformok jegyében, amely bizonyára nagy sikert arat majd a nebulók körében.

Felsorolni is nehéz lenne azt a programkavalkádot, amellyel a szervezők várták az érdeklődőket.


(Gargya Imre)

Megjelent: 1056 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. szeptember 22., kedd 11:47
Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates