2015. szeptember 11., péntek 00:00

Megkezdődtek a város napi rendezvények

Írta:  Gargya Imre
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

A Városháza tetejére telepített napelemes rendszer átadásával vette kezdetét az ünnepségsorozat, szeptember 10-én.

A 45 millió forintos beruházás eredményeként jelentősen csökken majd az épület energiafelhasználása. Ennek kapcsán Kiss Attila polgármester külön kiemelte, hogy az önkormányzat törekszik minél több olyan beruházást megvalósítani, amely az energia megtakarítását szolgálja.


Tiba István országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos elmondta, hogy az előző uniós ciklusának hajrájában valósult meg a fejlesztés. Az új időszakban is számos olyan lehetőség kínálkozik, amelyet érdemes lesz megragadni. Csordás György a projektmenedzser a rendszer egyik legjelentősebb eredményének tarja, hogy éves szinten 50 tonna káros anyagot nem engednek vissza a levegőbe.

Megnyílt Horváth Tamás fotóművész kiállítása is: „Klasszikus, de kortárs” címmel.

A rendezvények sora hétfőig folytatódik. Többek között koszorúzással Molnár Gábor festőművész emlékkiállításával, a kemencés nappal, a kertbarátok kiállításával, testvérvárosi köszöntéssel, a díszpolgárok falának avatásával, ünnepi képviselő-testületi üléssel. A programok sorát Péter Bence zongoraművész hangversenye és a hétfői történelmi konferencia zárja.


(gargya)

Megjelent: 734 alkalommal
Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates