2015. augusztus 19., szerda 10:47

Minőségi változás következhet be

Írta:  Gargya Imre
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

Sajtótájékoztatót tartottak a Bocskai-strand, gyógyfürdővé minősítésével kapcsolatban, augusztus 17-én az Uzsok téri telephelyen.

Kiss Attila polgármester beszédében hangsúlyozta, mérföldkő a gyógyfürdővé minősítés, nem csak az intézmény, hanem a város életében is. A polgármester elmondta, tizenöt évvel ezelőtt kezdődött el a fürdő fejlesztése. Ekkora már teljesen elavultak a medencék és a termál rész is, elkerülhetetlen volt a korszerűsítés. Az évek során megújult a létesítmény, amely nagyon komoly rekonstrukción ment keresztül.


Az ÁNTSZ Országos Tiszti Főorvosi Hivatala, augusztus 3-i határozatával nyilvánította gyógyfürdővé az intézményt. Ez nem csak névváltozást jelent, hanem kiszélesíti azokat a pályázati és fejlesztési lehetőségeket, melyek által még gazdagabbá válik a létesítmény. Előre vetíti a gyógyhellyé minősítés lehetőségét is. Nagyon sokan dolgoztak azon, hogy ezt a minősítést megkapja az intézmény, ezért a polgármester köszönetét fejezte ki.

Gulya Mátyás, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy most is zajlanak fejlesztések, saját erőből. Ennek köszönhetően újul meg a szauna: a gőz- és infrakabin, illetve a pihenő. Az ehhez tartozó a hideg és meleg vizes merülő medence használata, a gyakorlattól eltérően, itt térítésmentes lesz. A vendégek várhatóan október elején vehetik birtokukba a megújult létesítményt.


(Gargya Imre)

Megjelent: 831 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. augusztus 19., szerda 12:12

Kapcsolódó elemek

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates