2015. augusztus 12., szerda 15:34

Már csak néhány nap és kezdődik a Hajdúhét

Írta: 
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

Sajtótájékoztató keretében ismertették az augusztus 14-én kezdődő nagyszabású rendezvény legfontosabb tudnivalóit, augusztus 12-én a városháza Bocskai-termében.

Kiss Attila polgármester köszöntötte a zsurnalisztákat. Ezt követen Zsadányi Zsolt, a Szabadhajdú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a Hajdúhéten négy beléptető kapun juthatnak be a vendégek, melyeket az Újvárosi, a Dorogi, a Petőfi, és a Kossuth utca felől állítanak fel. A belépőjegyekkel kapcsolatban elmondta: különleges, egyedi akciókkal várják az érdeklődőket. Minden 12 éven aluli ingyen látogathatja a rendezvényt. A böszörményi lakosok (lakcímkártya felmutatásával) 400 forintért válthatnak jegyet. Ugyanilyen feltételek mellett tehetik ezt meg a többi hajdúvárosból érkező vendégek (Hajdúszoboszló, Hajdúnánás, Hajdúdorog, Hajdúhadház, Vámospércs) is 400 forintért. A bérlet ára mindkét esetben 2000 Ft. A diákok és a nyugdíjasok 300 forintért válthatnak jegyet, míg 1500 forintért bérletet. A máshonnan érkező látogatóknak 800 forintba kerül a belépő.


Zsadányi Zsolt elmondta még, hogy a VG Kft. gondoskodik arról, hogy a Hajdúsági Expo területén (Széchenyi-iskola) lévő látogatók bejussanak a Bocskai térre. Ezért szombaton és vasárnap 17-19 óra között, félóránként buszjáratott indít a Hajdúhétre (Bocskai tér) az érvényes jeggyel vagy bérlettel rendelkező érdeklődők számára. A gépjárművel érkezők számára a Petőfi utcán biztosítanak parkolási lehetőséget.

A Hajdúhét keretein belül rendezik meg a Hajdúsági Expo-t és a Traktorhúzó Európa Kupát. Ficsor László, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnöke elmondta, hogy immár harmadik éve a Korpona utca az úgynevezett „Fesztivál utca” idevárják az érdeklődőket augusztus 14-én délután, hogy megcsodálhassák a felvonuláson látható gépmonstrumokat, és az egyedi masinákat. Megerősítette, hogy a felvonulás idején a rendőrök, fokozottan jelen lesznek a város különböző pontjain.

Az egyesület elnöke fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a harmadfokú hőségriadó miatt a rendezvényekre kilátogató emberek figyeljenek egymásra. Veszély esetén szakemberek segítségét kérhetik, akik mindenhol készenlétben állnak majd. Egyúttal a Széchenyi-iskola környékén élők megértését is kért, hiszen előfordulhat, hogy a más településekről érkező vendégek nem a megfelelő helyen parkíroznak.


(Gargya Imre)
 

Megjelent: 1729 alkalommal
Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates