2015. június 18., csütörtök 15:00

Gyémántok

Írta:  ...
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

Egyre több szó esik az iskolákban az új pedagógiai módszerek alkalmazásának szükségességéről, melynek legfontosabb célja az, hogy a hagyományos értékek átadása mellett, a XXI. század elején megjelent új társadalmi igényeknek megfelelni tudó fiatalokat engedjünk ki az iskolapadokból.

Ezt szem előtt tartva szerveztük meg 2009 óta szinte minden évben – az idén hatodik alkalommal – DIAMOND elnevezésű országos gimnáziumi, szakképző iskolai tehetséggondozó, értékközvetítő tanulmányi csapatversenyt. Az első öt évben szakközépiskolai és szakiskolai kategóriában vártuk a versenyzőket, ez évben pedig, gimnáziumi tanulók részére is meghirdettük a programot.


A verseny egyik célja volt, a kortárs magyar kultúra és a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) népszerűsítése által motiváció teremtése a tanulásra, az önálló ismeretszerzésre a 14-17 éves korosztályra vonatkozóan. Fontos továbbá az információszerzési, feldolgozási, átadási technikák önálló gyakoroltatása a résztvevők önállóságának, kezdeményezéseinek, kreativitásának előtérbe állításával.

Az országos döntőben gimnáziumi és szakközépiskolai kategóriában, összesen 15 csapat vett részt hazánk több pontjából. A versenyre Hajdúböszörmény mindegyik középiskolájából neveztek diákok, s közülük az országos döntőbe öt csapat jutott be.


(Kovácsné Komáromi Éva, Nagyné Fórizs Lenke, Varga Antalné a verseny szervezői)

 
Megjelent: 878 alkalommal
Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates