2015. június 18., csütörtök 14:12

Környezetbarát diákok

Írta:  ...
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

A Zöld Kör és a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. által, az Észak-Hajdúság településeinek meghirdetett hulladékgazdálkodási verseny legjobbjai mérhették össze tudásukat június 10-én, Hajdúviden a művelődési házban.

A „Válogatós vagyok!” című, több fordulós és több korosztályban meghirdetett tudáspróbára, a települési döntők legjobb csapatai kaptak meghívást.

A vetélkedővel a kezdeményezők célja az volt, hogy játékos formában népszerűsítsék a megelőzést, és az újrahasználat, valamint az újrahasznosításon alapuló hulladékgazdálkodást a fiatalok körében. A vidi döntőn 3-4 fős csapatok, három állomást érintve gyűjthettek pontokat.


Azok számára, akik nem tudtak részt venni egyik állomáson sem, a szervezők madárgyűrűzési bemutatót tartottak, illetve megtekinthették a „Hulladékból termék” című kiállítást is.

Végezetül Oláh Eszter, a Zöld Kör környezeti nevelője, a zsűri elnökeként ismertette az eredményeket a megjelentekkel. A hajdúböszörményi csapatok közül, az 5-6. osztályos korosztályban a „Sünik” csapat harmadik helyet ért el, míg a 7-8. osztályos korosztályban az „Ökocsapat” tagjai szintén a harmadik helyen végeztek.


 

 
Megjelent: 820 alkalommal
Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates