×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be 351 azonosítóval rendelkező felhasználó.

2014. szeptember 24., szerda 16:13

Egészség- és környezettudatosan

Írta:  Gellén László
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

Több helyszínen zajlott az idén szeptember 16. és 22. között megrendezett Mobilitási Hét.

„A mi utcánk, a mi jövőnk” jelmondat jegyében az egyhetes rendezvénysorozat programjai a környezet- és egészségtudatos életmód fontosságára hívták fel a figyelmet. A nyitónapon egészségvédelmi előadást tartottak a fürdőkezelések mozgásszervi megbetegedések gyógyításában betöltött szerepéről. A rajz- és fotópályázat díjátadójára és az alkotásokból nyílt kiállítás megnyitójára szeptember 16-án került sor a művelődési központban. Csütörtökön a Korpona utcai parkolóban gyűjtöttek elektronikai hulladékot.


A Zöld Kör túrákat szervezett a Tócó-völgybe és a zeleméri csonkatoronyhoz szeptember 19-én. A rendezvénysorozat keretében Hajdúböszörményben rendezték meg a megyei duatlon diákolimpiai döntőt, amelyet egy szülők, barátok és újoncok számára rendezett verseny kísért. A városi piacon szeptember 21-én – a mobilitási hét alkalmából ingyenes helybiztosítással – bolhapiacot rendeztek.

Évek óta a programsorozat leghangsúlyosabb része az autómentes nap, amelyet szeptember 22-én tartottak. A legfiatalabbak aszfaltrajversenyen, a nagyobbak többek között KRESZ-vetélkedőn és kerékpáros ügyességi versenyen vehettek részt, de környezetbarát, egészségvédelemmel kapcsolatos fajátékokat is kipróbálhattak a főtéren. Az érdeklődők előadásokat hallhattak a közlekedésbiztonság és a természetvédelem témáiban. A Bocskai Termálfürdőben gyógytornára várták az érdeklődőket. A szemerkélő eső és a szeles idő ellenére is sokan gyűltek a főtérre, hogy megtekintsék két országos bajnok flatland bemutatóját. Ezt követően Kiss Attila polgármester és Kelemen Béla, a Tiszántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség igazgatója köszöntötte a hagyományos körútfutásra és kerékpáros felvonulásra érkezetteket. Az igazgató elmondta, a böszörményiek büszkék lehetnek a várost jellemző összefogásra. Felhívta a figyelmet a légszennyezettség problémájára, amelynek csökkentését a maga módján mindenki segítheti.

A fűtési szezon közeledtével megkért mindenkit, hogy kerülje a hulladék kazánban égetését. Majd közös visszaszámlálás után a biciklisek szép számmal vágtak neki a körút több mint hat kilométeres távjának.


(Gellén László)

Megjelent: 1219 alkalommal
Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates