×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be 351 azonosítóval rendelkező felhasználó.

2013. szeptember 24., kedd 11:16

Ezrek két keréken

Írta: 
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

Ötödik alkalommal rendezték meg az Európai Mobilitás Hetet Hajdúböszörményben szeptember 16. és 22. között. Móricz Anikó főszervező elmondta, a rendezvénysorozattal a legkisebbektől az idősebb korosztályig mindenki figyelmét igyekeztek felhívni a környezetvédelem, az egészséges életmód és a közlekedésbiztonság fontosságára, ezt hivatott hangsúlyozni a „Tiszta levegő – Mozdulj érte!” mottó is.

A hét első napján a művelődési központban gyógytornász vezetésével otthon is végezhető gyakorlatokat tanulhattak a szépkorúak. Kedden a tematikus rajz- és fotópályázatra beérkezett alkotásokból nyílt kiállítás a művelődési központban. Szerdán elektronikai hulladékot gyűjtöttek a Korpona utcán, ahol a lakosok leadhatták kidobásra ítélt műszaki cikkeiket. A csütörtököt a közlekedésbiztonságnak és a természetvédelemnek szentelték a szervezők. A két témában több előadást, valamint filmvetítést is tartottak. A hét második felében a mozgásra helyezték a hangsúlyt. Pénteken kerékpártúrát rendezték a Zeleméri Csonkatoronyhoz, illetve az óvodások és kisiskolások a Tócó-völgyben vonatozhattak. Szombaton rendezték meg a duatlon diákolimpia megyei döntőjét.

A legnagyobb érdeklődés a rendezvény zárónapját, a már tizenharmadik alkalommal megrendezett autómentes napot kísérte. Kiállított a Zöld Kör, a Vöröskereszt és a Népegészségügyi Intézet. Délelőtt bolhapiacot rendeztek a Kossuth utcán. A Rendőrség épülete előtt kerékpáros ügyességi versenyen és KRESZ-kvízen próbálhatták ki magukat a gyerekek, amiért ajándékokat és tombolát kaptak. Szintén kaptak tombolát és pólót, akik regisztráltak a már hagyománnyá vált kerékpáros felvonulásra, illetve az idén először megrendezett körútfutásra.

Több mint ezren vettek részt a város körútjain a kerékpáros felvonuláson. Érkeztek fiatalok, idősek, családok, fekvőbiciklivel, tandemmel, egyedi, épített bringával. Dr. Cs. Varga László alpolgármester köszöntötte a felvonulókat. Elmondta, a megjelentek kiválóan reprezentálják Hajdúböszörményt, ami büszke lehet kerékpáros kultúrájára. Az önkormányzat igyekszik kiszolgálni a biciklizőket a városrészeket összekötő kerékpárutak építésével, már tárgyalnak a következő, 2014 és 2020 közötti európai uniós költségvetési időszakban megvalósuló fejlesztésekről. Addig is a balesetek elkerülésének érdekében szeretné felhívni a biciklisek figyelmét arra, hogy nem minden járda kerékpárút.

A megnyitót követően a felvonulók hangos csengőszóval indultak neki a hét kilométeres távnak. Visszaérkezésük után értékes nyereményekkel tombolasorsolás várta a bicikliseket. A fődíjat – egy kerékpárt – Szabó Kriszta vihette haza.

Megjelent: 1450 alkalommal
Tovább a kategóriában: « Sport Sport »
Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates