2015. július 23., csütörtök 08:23

Jubileumi kirándulás

Írta:  Gargya Imre
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

Hagyományaikhoz híven, idén is, immáron 10. alkalommal gyűltek a hajdúböszörményi veteránosok az „ezer álom falujába”, Hejcére. Itt egy három napos rendezvény vette kezdetét július 10-én.

Jó hangulatú volt a péntek este, amikor is borkóstoló, játékos vetélkedő, majd vacsora várta a résztvevőket. Ebben az évben immáron nemzetközivé lett a rendezvény, hiszen Szlovákiából, az ottani veterán klubból is érkeztek résztvevők. Velük egyébként a májusi veterán jármű kiállításon is találkozhatott már a böszörményi közönség, színesítve és emelve a rendezvény színvonalát.


Szombaton az előző évekhez hasonlóan egy túrával kezdődött a program. Reggeli után, Hejcéről indultak a veterán járművek, konvojban, Kassára, a Steel Parkba. Kassára érve megtekintették a tárlatot, ami a szlovák ipart hivatott bemutatni. Ebéd után egy tájékozódási verseny vette kezdetét, Kassáról indulva a versenyzőknek különféle nevezetességeket, egyéb pontokat kellett megkeresniük. Ezeket egy tesztlapra beírni, majd Hejcére visszaérve leadni.

Hejcére visszaérkezve, a községháza melletti parkolóban veterán kiállítást tartott az egyesület. Este benépesült a Fő utca, ugyanis a Man of the East, majd a Tankcsapda koncertezett, biztosítva mindenki számára a remek hangulatot. A hagyományoknak megfelelően hajnalba nyúló utcabál zárta a napot.

Vasárnap egy gyalogtúrára invitáltak mindenkit, a Borsó-hegyre, a repülőgép katasztrófa helyszínére. Az ebéd elfogyasztása után hazaindultak az egyesület tagjai a háromnapos kiruccanásból.


(Gargya Imre)

Megjelent: 839 alkalommal
Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates