2014. december 01., hétfő 02:00

Várakozás

Írta: 
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

A Bocskai téren meggyújtották a város adventi koszorújának első gyertyáját november 30-án.

Dávid Manassé Zoltán színész Ady Endre Karácsony című versével köszöntötte a megjelenteket, majd Elek Sándor városüzemeltetési ügyintéző szólt az önkormányzat által betlehemi jászolok készítésére kiírt pályázatról. Hagyományteremtő kezdeményezésük célja, hogy télen se maradjon üresen a főtér.

A pályázatra nyolc alkotás érkezett, amelyeknek készítőit ajándékcsomagokkal jutalmazták. A legjobbak a zsűri véleménye alapján további díjakat kaptak. Harmadik helyezést ért el Lévai Gábor, második lett a Középkerti-iskola csapata, a legjobbnak járó nagyszalontai utazást Kovács Krisztina nyerte.


Sőrés István alpolgármester beszédében felhívta a figyelmet az adakozás fontosságára, majd felelevenítette az adventi szokásokat és azok történetét. A karácsony a reformáció során nyert teret az otthonokban addig főként a templom falai között ünnepeltek. Magyarországra a 19. században jutott el a karácsonyfa-állítás szokása. Kitért az adventi koszorú gyertyáinak szimbolikájára is, amelyek közül a hagyomány szerint az első három lila, az utolsó pedig rózsaszín a hit, a remény, a szeretet és az öröm jelképei. Beszédét Oren Arnold szavaival zárta: „Karácsonyi ajándék tippek: / Az ellenségednek, megbocsájtás. / Az ellenfelednek, tolerancia. / A barátodnak, a szíved. / Egy vásárlónak, szolgálat. / Mindenkinek, emberszeretet. / Minden gyereknek, jó példa. / Önmagadnak, tisztelet.”

Az ünnepi rendezvényen közreműködött a Daróci Bárdos Tamás Vegyeskar.


(Gellén László)

Megjelent: 1078 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. december 19., péntek 11:19
Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates